Új törvény szerint 4órában kötelező lesz minden 3évesnek az ovi?
Mostantól minden 3éves gyermeket le kell adni az oviba mondjuk 8-12ig vagy lehet akár 12-16ig(majd az ovi meghatározza vagy én dönthetem el vagy most ezt hogyan) Függetlenül attól van e tesó meg ilyenek.
Hogy is van most ez?
Terveztem, hogy közösségbe adom amúgy is, csak eddig a tesó miatt nem voltam biztos, hogy mehet, így meg el se küldhetik a gyerekemet?
Kötelező lesz óvodába menni a gyereknek, ha betöltötte a harmadik életévét?
A törvény alapesetként azt határozza meg, hogy a gyerekeknek három éves koruktól óvodába kell menniük, de ez alól felmentést kaphatnak. A jogszabály szövege egész pontosan így szól: „a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt". Az óvodába járás alól a jegyző a szülő kérelmére az óvodavezető, valamint a védőnő egyetértésével felmentést adhat, de csak az ötödik életév betöltéséig. A jegyző akkor adhat felmentést, ha ezt a gyermek családi körülményei, képességeinek kibontakoztatása, sajátos helyzete indokolja.
Hát ha kijön a törvény okosabbak leszünk, mert én részleteket még sehol nem olvastam.
Viszont igaza van az utolsónak, nem tudják mit csináltak. A lányom ovijába 8 csoport van mind a 8-ba 32!!!! db gyerek jár és van rájuk 2 db óvónéni, akik délelőtt-délután váltják egymást. Mikor volt az első szülői értekezlet mondták hogy 60 valahány gyereket el kellett utasítaniuk helyhiány miatt.Mégis hova fogják rakni azt a plusz 60 valahányat és még jönnek hozzá azok akiket nem is írattak be, kb 100 gyereket kellene még bezsúfolni az amúgy is dugig levő oviba. Így is folyton betegek a gyerekek, strapáltak az óvónénik. Ennyi gyerekkel lehetetlen minőségileg foglakzokni. Előbb ovikat kellett volna építeni utána törvénykezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!