Mennyire valós ezek az állítások a biológia
szakmáról?
Figyelt kérdés
Az állítják minden szakiránnyal lehetetlen elhelyezkedni, meg hogy divatszakká vált? Igaz-e? Tényleg ennyire rossz a helyzet?
2012. jan. 31. 21:34
1/7 anonim válasza:
Nem biológia szakma, hanem biológus. Valóban divatszakká vált, de azért el lehet vele helyezkedni.
2012. jan. 31. 21:47
2/7 anonim válasza:
Én ahogy hallom, elég nehéz vele elhelyezkedni, és nem is keres túl jól, de jellemzően azok az emberek választják ezt, akiknek ez a szenvedélyük, és mindenképp ezt szeretnék csinálni, és egyébként is, aki elég rátermett, biztos talál munkát előbb utóbb. :)
2012. jan. 31. 22:07
3/7 anonim válasza:
kétlem, hogy diatszakma lett. Én biológia szakra járok, és ezt nem tudod csak divatból elvégezni, mert kihullasz, mert baromi nehéz és teperni kell. Évente csak pár ember végez, nem úgy, mint a többi szakokon, h tucatjával kerülnek ki. És jól el lehet vele helyezkedni, pl. én Szegeden tanulom, és itt alapból vannak gyakorlatok, és van,h már alapból ott maradz vmelyik gyakorati helyeden
2012. jan. 31. 23:40
4/7 A kérdező kommentje:
Eddig mindenki hülyének nézet, hogy biológia szakra akarok menni. Mindig azt mondják inkább orvosira menjek... Azért kérdeztem, mert TTK belül ez a legnépszerűbb szak és a statisztika ezt mutatja. Válaszokat köszönöm.
2012. febr. 1. 16:10
5/7 anonim válasza:
Népszerű, persze. Az ELTÉ-re is felvesznek majd 300-at egy évfolyamra. És másodévre lesznek gyorsan feleannyian. Egyrészt egy csomó ember van, akit nem vettek fel orvosira és egy évig oda jár, aztán újrafelvételizik, másrészt rettenetes nagy a szórás. Szóval nem a felvételi számokkal kell kalkulálni, hanem azzal, hányan végeznek. És az már nem olyan magas.
Szóval ha érdekel, akkor hajrá! De számíts rá, hogy kemény lesz.
2012. febr. 2. 21:29
6/7 anonim válasza:
gondolom te is ott voltál múlthét pénteken a nyílt napon :)
én a kémián és a bioszon gondolkodtam, de sajnos mindkettő kiesett nekem, mivel közgazdasági szakközépbe járok és nem érettségizek se kémiából, se bioszból (de a választottam jó lenne mind a kettőre)
mondta az egyik fickó, hogy aki a matekon kívül a többire akar menni, az gondolja át, hogy utána mit tud kezdeni az életével, úgyhogy, szerintem te is gondold át
2012. febr. 2. 21:34
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :D utolsónak ment a privát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!