Mit tegyek ha apám ellenzi a továbbtanulást?
Tavaly felvettek a BGF-re pénzügy-számvitel államis alapszakra, egy évet halasztottam, mert közben mellette dolgoztam meg nyelvet tanultam. Jelenleg 21 éves vagyok és apámmal - aki kezdettől fogva ellenezte a továbbtanulást - rengeteget veszekszünk emiatt. Nem akarja hogy még x évig tanuljak meg hogy 25-6 éves koromig ne dolgozzak hanem csak tanuljak. Holott anyagiakban nem állunk rosszul és ez meg lett anno is beszélve. Kollégiumra gondoltam természetesen. Mit csináljak állandóan csak a balhé megy..
Köszönöm válaszokat!
Apád sajnos elég önző, nem akarja fizetni a tanulmányaidat, eltartani téged amíg tanulsz. Pedig a pénzügy-számvitel még nem is egy humbuk szak, hanem nagyon is jó esélyeid lesznek vele az életben.
Szerintem ne foglalkozz apukáddal. Egyrészt államis vagy, nem kell a pénze. Ha megkapod a koleszt, az nem olyan drága. Diákhitellel vagy laza diákmunkával simán fenn tudod tartani magad. Nem lehet semmi panasza ez ellen. Akár meg is tarthatod a jelenlegi munkahelyed, mivel amint diák leszel, szinte nem is kell adót fizetniük utánad...
Elég buta dolog apukádtól, h egy olyan dolgot ellenez, ami segítségével majd magasabb keresetre, jobb lehetőségekre tehetsz szert a későbbiekben. A pénzügy számvitel szak azért nem egy büfé szak, ráadásul a BGF egy elismert suli.
Amit most keresel, abból próbálj minél többet félretenni, h a suli alatt ne az legyen, h tőle kérsz mindig, max akkor ha meg vagy szorulva.
ÉS: a kormány ugyebár bármikor kitalálhatja, h megszünteti az államilag támogatott fin. formát. minél előbb kezd el, nehogy később csak fizetős lehess!
Hatnod kell apudra, úgy látszik többre vagy hivatott, mint ő! És sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!