Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha apám ellenzi a...

Mit tegyek ha apám ellenzi a továbbtanulást?

Figyelt kérdés

Tavaly felvettek a BGF-re pénzügy-számvitel államis alapszakra, egy évet halasztottam, mert közben mellette dolgoztam meg nyelvet tanultam. Jelenleg 21 éves vagyok és apámmal - aki kezdettől fogva ellenezte a továbbtanulást - rengeteget veszekszünk emiatt. Nem akarja hogy még x évig tanuljak meg hogy 25-6 éves koromig ne dolgozzak hanem csak tanuljak. Holott anyagiakban nem állunk rosszul és ez meg lett anno is beszélve. Kollégiumra gondoltam természetesen. Mit csináljak állandóan csak a balhé megy..

Köszönöm válaszokat!

2012. jan. 18. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Jövőre kezd el a sulit és csak ritkán menj haza. A távolság hidd el csodákra képes.
2012. jan. 18. 15:12
 2/6 anonim ***** válasza:

Apád sajnos elég önző, nem akarja fizetni a tanulmányaidat, eltartani téged amíg tanulsz. Pedig a pénzügy-számvitel még nem is egy humbuk szak, hanem nagyon is jó esélyeid lesznek vele az életben.

Szerintem ne foglalkozz apukáddal. Egyrészt államis vagy, nem kell a pénze. Ha megkapod a koleszt, az nem olyan drága. Diákhitellel vagy laza diákmunkával simán fenn tudod tartani magad. Nem lehet semmi panasza ez ellen. Akár meg is tarthatod a jelenlegi munkahelyed, mivel amint diák leszel, szinte nem is kell adót fizetniük utánad...

2012. jan. 18. 15:18
 3/6 A kérdező kommentje:
220 kilométerre lakok Pesttől sajnos. Viszont ha nem kapok koleszt akkor bukta az egész :(
2012. jan. 18. 15:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ha ilyen messze laksz, akkor biztosan kapsz kolit. De ha mégsem, akkor keress olyan albérletet, amit több diákkal bérelsz egyszerre, ilyen van már 25000 forinttól is, amibe már a rezsi is benne van. Mellette diákmunkát tudsz végezni, és ha nagyon nincs más, akkor diákhitel.
2012. jan. 18. 21:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele! Ez a te életed csak te döntesz róla! Elég szép életed lehet ha elvégzed a sulit nagyon sok lehetőséggel és jó keresettel. Majd amikor fater fog tőled kölcsön kérni meglátod milyen jó érzés lesz:)
2012. jan. 19. 08:33
 6/6 mmT ***** válasza:

Elég buta dolog apukádtól, h egy olyan dolgot ellenez, ami segítségével majd magasabb keresetre, jobb lehetőségekre tehetsz szert a későbbiekben. A pénzügy számvitel szak azért nem egy büfé szak, ráadásul a BGF egy elismert suli.

Amit most keresel, abból próbálj minél többet félretenni, h a suli alatt ne az legyen, h tőle kérsz mindig, max akkor ha meg vagy szorulva.

ÉS: a kormány ugyebár bármikor kitalálhatja, h megszünteti az államilag támogatott fin. formát. minél előbb kezd el, nehogy később csak fizetős lehess!

Hatnod kell apudra, úgy látszik többre vagy hivatott, mint ő! És sok sikert!

2012. jan. 26. 23:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!