Hány évig támogatja az állam a továbbtanulást?
Figyelt kérdés
Az a helyzetem, hogy orvosira akarok menni, de lemaradtam a jelentkezésről. Jelenleg egy 8 féléves BSC képzésre járok, most fejezem be az első évemet, de mivel lecsúsztam a határidőről, ezért nem tudtam átjelentkezni. Ha a második évem után jelentkezek át az általános orvosira, ami ugyebár osztatlan képzés és 12 félévet jelent. akkor az utolsó évemet/éveimet már költségtérítésesen kell végeznem, vagy sem ?2011. ápr. 17. 22:43
1/5 anonim válasza:
12 aktív félévet, az első diploma megszerzéséig
2/5 anonim válasza:
Összesen 12 félévet támogat az állam. Ezt vagy 1 diploma szerzése alatt kapod meg, vagy szerzel egy dipit, pl 3v 4 év után, s tudsz menni mesterképzésre is államilag támogatottra, ami 2 éves.
ha van egy dipid, és teljesen mást akarsz választani, azért már fizetsz, hiába esel még bele a 12 félévbe.
ha 4 félév után jelentkezel át, akkor a végén már fizetned kell, hiába nincs még dipid.
vagy maradj, és végezd el ezt, amit most csinálsz, vagy hagyd ott az év végén, s menj el dolgozni, s februárban jelentkezz újra, de mivel benne van a pakliban, hogy nem vesznek fel, ezért a biztonság kedvéért, a mostanit csak halaszd, nehogy a 2 szék közé essél.
3/5 anonim válasza:
azt hiszem, hogy orvosin, mivel alapból 6 éves osztatlan képzés, így ott 14 félévet támogatnak.
4/5 anonim válasza:
Az orvosin alapvetően 14 félévet támogat az állam. VISZONT te 4 félév után jelentkezel át, így mindenképpen fizetned kell (méghozzá az első 2 félévet!). Orvosis vagyok, az egyik csoporttársam is 4 félév után jelentkezett át, és az első évet ki kell fizetnie.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nagyon úgy tűnik hogy az egyetlen lehetőségem hogy bejussak az orvosira, ha egy évre passziválom magamat, és ezt nem nagyon szeretném...
2011. ápr. 18. 11:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!