A BME-VIK-et vagy a Kandót válasszam?
18. válaszolónak:
Mint például a ledvillogtatásra digitből? ( kandón FPGA programozás ), vagy az anyagtudomány jegyzőkönyv összeollózására, esetleg a pendrive-on körbeadott prog megoldásra gondolsz? Csak azért kérdezem, mert én meg 2 év után váltottam a BME-ről Kandóra,(nem, nem rúgtak ki, 77 kreditem volt a 4. félév végén) és pont az ellenkezőjét állítom. :D K*rv* könnyű a BME és mindent el lehet csalni. Dévényi Tibi bácsi ad cukorkát és beírja a kettest neked. :D. .... Ezen felül oktatás nem is létezik ott, csak önképzés. Ahhoz meg minek egyetem? A kandós tanárok tanítanak meg gondolkozni, a BME-sek arra tanítanak meg, hogy .. ja nem. semmire, csak kiadják a feladatokat. :D Ennek az a következménye, hogy a végzett BSc-s BME-s kollega megkérdez engem, miért épp négyszögjellel kalibrálom a kábelt, vagy ha kap egy feladatot pl. egy konkrét áramkör MEGTERVEZÉSE és KIVITELEZÉSE ( ami ugye a villamosmérnöki szakma maga ), akkor azt sem tudja hol kezdje el, mert az ő buksijában nem áll össze a matlabos katyvaszból semmi, és minden vizsgán úgy ment át, hogy előtte gyorsan bemagolta a képleteket. Éppen a BME az, amit gondolkodás nélkül is el lehet végezni! Terek vizsgára is csak képleteket magolsz - ebből korrepetáltam haveromat aki BME-s, és kézzel fogható példákkal magyaráztam el, így repesett a boldogságtól, hogy tudja mit tanult... ilyen a BME, és ami a legjobban fáj nektek, hogy ezt a munkáltatók is tudják. :) Csak fürödtök a saját önámításotokban, de diploma után meg pislogtok mint hal a lisztben. :D Vicc az egész. Olyan mint az MIT vs Harward. A Harward szerint a Harward a jobb, és az MIT véleménye meg ugye senkit nem érdekel, mert az csak egy gyakorlat orientált fősuli. Vagy mint a Müncheni főiskola vs Berlini egyetem. Ugyanezek a példák...
21. vagyok.
Valaki utánam írta, hogy mit vs harward. Erre is csak azt tudom mondani, hogy mit, csak gondoljunk bele, mert ugye ott van az intel x86-os processzor, kik is fejlesztették ki? Kurbfaßa Ájbíem, A zintel és a emájtí.
Amúgy meg ahova én is járok ott is elég szépen oktatják a tervezést, pedig csak egy nagyon erős szakközép, azon belül is egy technikusi képzés. Konkrétan az előző okj.-s rendszerbe elektromos áramkörök tervezése is volt. Konkrétan akármilyen analóg áramkört megtervezek, plc-t szalonképesen tudok programozni. uC-t sajnos nem tudok jól programozni de az nem is érdekelt annyira engem. A tanárok húznak minket, mellette nagyon jók emberileg is, 2-esed biztos meg van, ha nem ßarß bele, de az bőven elég ahhoz, hogy az életbe boldogulj, méréseket, egyéb műhely gyakorlatot komolyan veszik, kimondottan a volt mechatronika tanáromat emelném ki aki meglepő de gépész mérnök, ő is elég erősen oktatja a témakört. Kandós nyílt napon valamiért azt éreztem, hogy ez az én iskolám folytatása, itt a lyukakat bepótolhatom, amihez elég szép alapot kaptam eddig, diákok nem beképzeltek, csak egy példát mondok: bme nyilt nap vik stand: azért jól jön-e ha van már egy technikusi papíram? OKJ-s? akkor nem (csak hogy minden szakma okj-s, tehát akkor lenézzük a másikat) Másik példa, a masat-ot reklámozták, hogy csináltak egy műholdat, és próbálták úgy beadni, mint egy überales fejlesztést, közben csak csináltak egy "rádiós fényképezőgépet". Kandón meg: itt egy robot, ez és ez az alkatrésze, nem bonyolult, legó az élet, ez a mikrokontroller, ebbe van egy primitív program... Na most azért értitek a különbséget? Hát igen ezért fogok én menni a Kandóra! Nem polírozzák a bohócot, nem az a lényeg náluk, hogy a közép suliba hogy szerepeltél, hanem, hogy érdekel-e a témakör. Mellesleg kiemelném, hogy a kandós tanáraim jobb helyeken dolgoztak diplomájukkal, mint a bme-s tanáraim! Szakmai szemmel gyakorlatiasabbak is azok a tanáraim, tisztelet a kivételnek. Ennyit szerettem volna, én ezt látom, meg azt, hogy konkrétan a vasút a Kandóra küldi el továbbképzésre az embereit vagy a győri egyetemre,(ide a gépészeket) Lehet dönteni.
előző vagyok mindig:
négyszögjellel kalibrálom a kábelt
elég egyértelmű, ugyan szakszavakkal lehet nem jól fejezem ki magam de az a lényege, hogy az át kívánt frek. tartománynál a szkópzsinort úgy kalibrálod, hogy a kívánt frekvencián is 4szög legyen.
-
Amúgy én is kérdezek, mert egy bme-s és egy kandós tanárom összeveszett azon, hogy a szkózsinóron minek van 1-es és 10-es állás, egyik szerint: frekvenciakpomenzáció nagyfrekire, másik szerint meg nagy feszültségű jelek mérésére van.
Azt már nem mondom el, melyik tanár mit állított, de szerintem te is kitalálod. Azért kíváncsi vagyok rád is, hogy mit mondasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!