Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A BME-VIK-et vagy a Kandót...

A BME-VIK-et vagy a Kandót válasszam?

Figyelt kérdés
A családom anyagilag nem fog támogatni, már beadtam a papírt, de a Kandó van első helyen pillanatnyilag. A BME-re is felvennének, 414 pontom van eddig, meg majd a technikusi. A Kandón két telephelyen folyik a képzés, s nem tudom hogy van olyan nap amelyiken mindkét helyen. Munkaügyileg jobb lenne a BME ( már van egy fixnek látszó hely), csak a Kandón több ösztöndíjra számíthatok: nincs olyan sok rivális-> előrébb lennék a " ranglistán ". Megéri e a nagyobb értékű diplomát megszerezni szerintetek? Sokkal nehezebb mint a Kandó? Ott tényleg kevésbé törődnek azzal, hogy az ember csak középszinten tanulta a matekot? A matektól nagyon félek, sose voltam rossz, de az emelt szintű matek azért teljesen más. Kérlek segítsetek!
2009. máj. 26. 20:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Nekünk csak Józsefvárosban volt.
2009. júl. 8. 01:23
 12/26 anonim válasza:
Lány vagyok.. Informatikusnak szeretnék tanulni de nem tudom h a késöbbiekben mennyi esélyem van h a Zipernowsky szakk.-be felvesznek és utána BME-VIK.re?! Lécci segítsetek. 7.es vagyok nincs már sok hátra..
2010. febr. 11. 16:51
 13/26 A kérdező kommentje:
Sajnos informatikai ügyben nem tudok annyit segíteni, de én nem bántam meg hogy a VIK-et választottam. Szakközepes voltam, s azt sem bántam meg. Több rálátásom van a dolgokra mint a gimiseknek. Nem ismerem a Zipernowsky-t (Miskolcon tanultam a Bláthyban:), de ha az erősebbik szakközepek közé tartozik akkor abszolút nincs semmi vesztenivalód. Ha már 7-ben a VIK-et célzod meg, azt tanácsolom, hogy matekból legyél a lehető legjobb. Ne foglalkozz, ha esetleg ez a többieknek nem tetszik, s azzal sem ha nem az ínyedre való a matek, ha valaki sokat olvassa megérti. Olvass programozási könyveket is (C, C++, Java, vagy egyéb, tudtommal a Pascalnak már nem veszed nagy hasznát). Középsuli mellett rengeteg ideje marad az embernek, amit én sem használtam ki sajnos. Légy céltudatos! Akarj többet, s többet! Nem olyan írtó nagy a színvonal a BME-n sem már, bár az országban még mindig messze a legmagasabb! Ezt azért írom, mert nem zsenik járnak többnyire ide, hanem szorgalmas emberek. 7-ben még mindent jól felépíthetsz (matek meg programozás, bár fizika is kell a túléléshez meg sok más)Bármilyen kérdésben állok a rendelkezésedre! Írj, ha van valami kérdésed!
2010. febr. 11. 22:58
 14/26 anonim válasza:
A Kandó sokkal szakmaibb, a BME-n matematikus képzés folyik vill. mérnök címszó alatt.
2011. júl. 11. 13:17
 15/26 anonim ***** válasza:
0%
Én a BME-re jártam, a Schönherzben laktam, ahol a "Senior"-unk egy beszélgetés során közölte, hogy ő nemrég látott életében először olyan IC-t amiben kapuk vannak. ( 5 éve végzett villamosmérnök ) Azt hiszem ez egy sokat mondó dolog. Ezen kívül van egy ismerősöm, aki ugyancsak BME-n végzett és az ő véleménye is az volt, hogy a Kandó gyakorlatorientáltabb. Igazából nagyon nem bántam meg, hogy Arató papa 20-30 éves digitális technikáját lecseréltem a Kandós aktuáltechnikán bemutatott gyakorlatiasra :) Én csakis jót tudok mondani a Kandóról.. A munkáltatói listákon pedig 2010-ben a BME előtt volt a villamosmérnöki diplomájának használhatósága! Ezen kívül még egy pici indok: Elindult az AIT, amely elszívja a maradék jó BME-s tanárt is nagy pénzekkel... a BME-s diploma értéke talán tovább romlik?! A tanárok sokkal érhetőbben magyaráznak, mindenből egységes Kandós jegyzet van a jegyzetboltban. Nem tanuljuk meg Matek A3-ból, hogy mikor bijektív, szürjektív, injektív stb. két függvény közt a megfeleltetés és mégis élünk :) Rengeteg mérési gyakorlat van ( 3 félév mérés ). Az alkotás örömét sem veszi el senki, sőt buzdítanak a hestore-os vásárlásra :) Jó a KIN kupa... kell még más? :)
2011. okt. 21. 20:24
 16/26 Petyus89 válasza:
Én is a Kandóra járok, jövőre végzek, több előadáson, konferencián voltam a BME-n. Szerintem ha tervezel mesterképzésre jelentkezni akkor inkább a BME. Egyébként ugyanaz a tananyag, a BME-n az elméletben jobban elmerülnek. Egyébként a munkaerőpaicon ha villamosmérnököt keresnek olyat láttam,h BME-Kandó végzettség előnyt jelent(ha csak BME az jellemzöen kutatás, vagy valami elméletben erős munka - ez nem is biztos,h mérnöki állás lenne). A Kandón a képzés a választott telephelyen zajlik, 1-2 óra miatt kell átmenni a másik telephelyre, energetika labor csak Óbudán van. És bárki bármit mond a Kandó Műszer szakirányának nincs párja! Egyébként ha ezen két lehetőség között hezitál valaki, akkor szinte mindegy, úgyis rajtad múlik mi lesz belőled, vagy mi nem :)
2011. okt. 23. 14:35
 17/26 anonim ***** válasza:
77%

első válaszoló: apukádnak üzenem, hogy másodéves kandós vagyok, a BOSCH-nál dolgozom, 5 BME-s kollégám van, akik minnyájan végzettek, és fura, de nekem kell alapvető dolgokat elmagyaráznom nekik másodévesen. én ezt tudom, a többit döntsd el te

ilyen az élet... a többi propaganda

2013. febr. 18. 11:16
 18/26 anonim válasza:
81%

Azt hiszem, a tájkozatlanok magabiztossága beszélhet az előző hozzászólóból...

Történetesen elég jól ismerem mindkét képzést, hiszen egy év Kandó után mentem át a BME-re, azért, mert a Kandós képzés egyszerűen kevés volt nekem. A Kandó egy erős szakközépiskolára emlékeztet (ami nem rossz), de a BME színvonalához, és szakmaiságához képest sehol nincs. A mérésekre sokat kell tanulni, de gondolkodni valahogy nem tanítanak meg a Kandón. Aki mást állít hasonlítsa össze a BME-vel, megérti, miről beszélek. A Műegyetemen egy-egy vizsgák kevésbé begyakorolhatóak, sokkal többet kell hozzátenned, ezért olyan rohadt nehéz. Én is csúsztam egy évet, ezzel még kimondottan jónak számítok... :)

Nagyon kemény a matek, és fizikából, jelek és rendszerek/elektromágneses terekből, szabtechből kőkeményen, készségszinten tudni kell az 5 félév matek (számtud+a1...a4) anyagát, a későbbi labrotárgyakon (merthogy a hiedelmekkel ellentétben ilyenek is vanak :) ) pedig az addig tanultak nagyon komolyan visszaköszönnek. Az biztos, hogy a BME-s diploma komoly fegyvertény a szakmában, és mind BSc-n, mind MSc-n lényegesen több szakirányból választhatsz, a szabadonválasztható tárgyak pedig nagyon széles ismeretanyagot adnak át. A Kandón ennek a tizede sincs meg, de ettől még nem mondom, hogy rossz. Ha érdekel a szakma, a BME-t válaszd! :)

Az előző hozzászólónak:

Kötve hiszem,hogy egy másodéves Kandós ki tud oktatni egy végzett villamosmérnököt (sem BME-n, sem Kandón végzettet). Vagy ha ki tud oktatni, akkor maximum hagyják, had örüljön magának, legalább lesz kin röhögni a kocsmában... :)

2013. febr. 22. 23:33
 19/26 anonim válasza:
69%

És még valami:

A 6,5 éves műegyetemi pályafutásom során kb. egyszer sem került szóba a Kandó.

Ellenben a Kandón egy év alatt számtalanszor hallottam, hogy

"ezt a BME-n is így csinálják", meg "jobbak vagyunk, mint a BME", stb... Szerintem ebből is látszik, hogy tudják ők, hogy a BME sokkal komolyabb intézmény.

2013. febr. 22. 23:38
 20/26 anonim válasza:
52%

Utolsó: teljesen jogos :D

Ezzel nyugtatják a pici szívüket... olyan kis aranyosak :D

2014. ápr. 19. 00:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!