A BME-VIK-et vagy a Kandót válasszam?
első válaszoló: apukádnak üzenem, hogy másodéves kandós vagyok, a BOSCH-nál dolgozom, 5 BME-s kollégám van, akik minnyájan végzettek, és fura, de nekem kell alapvető dolgokat elmagyaráznom nekik másodévesen. én ezt tudom, a többit döntsd el te
ilyen az élet... a többi propaganda
Azt hiszem, a tájkozatlanok magabiztossága beszélhet az előző hozzászólóból...
Történetesen elég jól ismerem mindkét képzést, hiszen egy év Kandó után mentem át a BME-re, azért, mert a Kandós képzés egyszerűen kevés volt nekem. A Kandó egy erős szakközépiskolára emlékeztet (ami nem rossz), de a BME színvonalához, és szakmaiságához képest sehol nincs. A mérésekre sokat kell tanulni, de gondolkodni valahogy nem tanítanak meg a Kandón. Aki mást állít hasonlítsa össze a BME-vel, megérti, miről beszélek. A Műegyetemen egy-egy vizsgák kevésbé begyakorolhatóak, sokkal többet kell hozzátenned, ezért olyan rohadt nehéz. Én is csúsztam egy évet, ezzel még kimondottan jónak számítok... :)
Nagyon kemény a matek, és fizikából, jelek és rendszerek/elektromágneses terekből, szabtechből kőkeményen, készségszinten tudni kell az 5 félév matek (számtud+a1...a4) anyagát, a későbbi labrotárgyakon (merthogy a hiedelmekkel ellentétben ilyenek is vanak :) ) pedig az addig tanultak nagyon komolyan visszaköszönnek. Az biztos, hogy a BME-s diploma komoly fegyvertény a szakmában, és mind BSc-n, mind MSc-n lényegesen több szakirányból választhatsz, a szabadonválasztható tárgyak pedig nagyon széles ismeretanyagot adnak át. A Kandón ennek a tizede sincs meg, de ettől még nem mondom, hogy rossz. Ha érdekel a szakma, a BME-t válaszd! :)
Az előző hozzászólónak:
Kötve hiszem,hogy egy másodéves Kandós ki tud oktatni egy végzett villamosmérnököt (sem BME-n, sem Kandón végzettet). Vagy ha ki tud oktatni, akkor maximum hagyják, had örüljön magának, legalább lesz kin röhögni a kocsmában... :)
És még valami:
A 6,5 éves műegyetemi pályafutásom során kb. egyszer sem került szóba a Kandó.
Ellenben a Kandón egy év alatt számtalanszor hallottam, hogy
"ezt a BME-n is így csinálják", meg "jobbak vagyunk, mint a BME", stb... Szerintem ebből is látszik, hogy tudják ők, hogy a BME sokkal komolyabb intézmény.
Utolsó: teljesen jogos :D
Ezzel nyugtatják a pici szívüket... olyan kis aranyosak :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!