Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miből a legnehezebb emelt...

Miből a legnehezebb emelt szintű érettségit letenni?

Figyelt kérdés
2012. jan. 14. 15:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Hát nyilván abból, amiből a legkevésbé vagy jó. Pl én inkább humán beállítottságú vagyok, bár mindig is jó voltam bioszból és kémiából. Viszont matekból akkor sem tudnék egy jobb emelt érettségit írni, ha a fejem tetejére állnék.

Egyébként úgy általánosságban azt szokták mondani, hogy a biosz emelt a legnehezebb. De ez csak valami pletyka, tehát nem hivatalos információ, úgyhogy ne vedd készpénznek.

2012. jan. 14. 15:24
 2/8 A kérdező kommentje:
szóval a "fizika a legnehezebb emelt szintű érettségi" kijelentések is megalapozatlanok? én letettem a matek emeltet 5ösre.
2012. jan. 14. 18:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Azt is a nehezebbek közé sorolják, de lehet ,hogy te csak úgy kiráznád a kisujjadból, én speciel még a közepet sem hiszem, hogy csak úgy meg tudnám írni :D
2012. jan. 14. 18:48
 4/8 bensdorp ***** válasza:
48%
Szerintem irodalomból a legnehezebb, mert egyáltalán nem osztályozható objektíven (kivéve a helyesírási része), és csak azon múlik, hogyan sikerül, hogy éppen szimpatikus vagy-e a javító + vizsgáztató tanároknak. A többi tárgyhoz persze, sokat kell tanulni, hogy jól sikerüljön, de azoknál ha tudod az anyagot, arra feltétlenül jó pontot fogsz kapni, vagyis csak rajtad múlik az eredményed.
2012. jan. 14. 19:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Háromszor is voltam emelt bioszon, úgyhogy erről tudok nyilatkozni.

Azért nagyon nehéz, mert gyakorlatilag akármilyen formában számon kérhetik azt a nem kevés dolgot, ami az érettségi követelményekben van. Nincs olyan feladattípus, ami biztosan szerepelni fog, ráadásul az esszéknél is néha nehéz kitalálni, hogy mire is kapsz pontot.

A 2010 tavaszi írásbelibe sikerült 1-2 olyan feladatot beletenni, amit még pár tanár sem értett meg elsőre. Ez persze főleg őket minősíti, de akkor is...

2012. jan. 14. 19:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem tudok pontos választ adni a kérdésedre. Szerintem a matek vagy a töri a legnehezebb. Persze mindegyikhez sok tanulásra és időre van szükség. Én matek és német emelt szintű felkészítésre járok a sulimban. 17/L
2012. jan. 14. 21:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Az irodalom nagyon necces, de szerintem a legnehezebb egy átlagos gyerek számára a matek emelt, amúgy a törire szavaznék. Persze meg van adva az 50 tétel és a tudásanyag is, de a történelem VÉGTELEN. Továbbá nem a tudást kéri számon, hanem hülye esszéket kell írni forrásokból.
2016. jan. 31. 20:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Matek, kémia, töri, biosz...

A biosznál kicsit azt is érzem, hogy ott sokan az orvosi miatt csinálnak emeltet. Na most, nekik 70-80 százalék alatt nem számít jónak az emelt, ezért az a köztudatban nagyon nehéz, mivel ők a magasabb százalékot várják.

Azzal meg, hogy nincs típusfeladat...

Ha megnézed, igazán sehol sincs. Mondhatjuk, hogy matekban, kémiában, fizikában is ugyanazt kérdezik, hát ugyanúgy kell megoldani...

De ez sajnos nem teljesen így van😔

2022. máj. 30. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!