Melyek a legkönnyebb és a legnehezebb mérnöki szakok?
Miért?
Tudom hogy relatív, valakinek a matek megy és a rajz nem, másnak fordítva.
Hát akinek nem megy a matek, az ne menjen mérnöknek...:D
Nekem tuti a vegyész lenne a legnehezebb.
Ahova én járok(könnyűipari mérnök), arra mindenki azt mondja, hogy egyszerű, persze olyanok, akiknek közük sincs egy mérnök szakhoz sem.
A szakmák nehézsége között nincs igazán nagy különbség, inkább attól lesz könnyebb/nehezebb egy mérnöki szak, hogy szigorúbbak a számonkérések. Különböző egyetemek ugyanolyan szakjai közül is van amit sokkal könnyebb elvégezni a másiknál.
Így a "köztudatban" talán a könnyűipari és a közlekedésmérnöki amikről úgy tartják, hogy könnyebb elvégezni, a villamos-, gépész-, vegyészmérnök, építész szakokat nehéznek mondják. (És vannak még ilyen agrár-, kertészmérnöki, műszaki menedzser típusú dolgok, amik inkább csak nevükben mérnöki szakok, de valójában más kategória)
Építőmérnöknek tanultam, nekem elég nehéz volt.
Ismeretség nélkül viszont el sem lehet vele helyezkedni.
Valamit még el akarok végezni, de nem akarom magam szívatni ennél is durvább fizikás-kémiás szakkal.
Meg hát olyan kellene, amivel el tudok helyezkedni, szóval nem agrármérnök és hasonlók.
Igen, ezzel én is számoltam, a sima matekok még átszámíthatók, a jog-közgázféle tárgyak is.
De pl. az ábgeo más szakokon teljesen más, fizika esetében is egy biomérnöknek nem lehet sok szüksége a statikára.
Agrár témán belül az élelmiszermérnök szak az k*rva nehéz.
Műszaki témán belül pedig a villamosmérnök szak a legnehezebb. De nehéz az informatikus, vegyészmérnöki, orvosi szak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!