Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyek a legkönnyebb és a...

Melyek a legkönnyebb és a legnehezebb mérnöki szakok?

Figyelt kérdés

Miért?

Tudom hogy relatív, valakinek a matek megy és a rajz nem, másnak fordítva.

2012. jan. 10. 18:25
1 2
 1/12 anonim válasza:
Az épületgépészet elég húzós. Első kézből tudom :D
2012. jan. 10. 18:30
 2/12 anonim ***** válasza:

Hát akinek nem megy a matek, az ne menjen mérnöknek...:D

Nekem tuti a vegyész lenne a legnehezebb.

Ahova én járok(könnyűipari mérnök), arra mindenki azt mondja, hogy egyszerű, persze olyanok, akiknek közük sincs egy mérnök szakhoz sem.

2012. jan. 10. 18:37
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A szakmák nehézsége között nincs igazán nagy különbség, inkább attól lesz könnyebb/nehezebb egy mérnöki szak, hogy szigorúbbak a számonkérések. Különböző egyetemek ugyanolyan szakjai közül is van amit sokkal könnyebb elvégezni a másiknál.

Így a "köztudatban" talán a könnyűipari és a közlekedésmérnöki amikről úgy tartják, hogy könnyebb elvégezni, a villamos-, gépész-, vegyészmérnök, építész szakokat nehéznek mondják. (És vannak még ilyen agrár-, kertészmérnöki, műszaki menedzser típusú dolgok, amik inkább csak nevükben mérnöki szakok, de valójában más kategória)

2012. jan. 10. 18:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Könnyűiparin belül is van olyan szakirány, amit röhögve megcsinálsz 4-essel és van olyan, minél örülsz, ha megvan a kettesed némelyik tárgyból... Szóval a szakon belül még a szakirány sem mindegy, és tegyük még azt is hozzá, hogy attól, hogy nehezebb egy szak, nem biztos, hogy egyszerűbben elhelyezkedsz vele, mint egy könnyebbel.
2012. jan. 10. 18:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Laikusként én azt mondanám, hogy ezek az agrármérnöki, állattenyésztő mérnöki és hasonlók egyszerűbbek, mint mondjuk egy építészmérnök. De egyikre sem jártam, csupán hallottam innen onnan.
2012. jan. 10. 19:11
 6/12 A kérdező kommentje:

Építőmérnöknek tanultam, nekem elég nehéz volt.

Ismeretség nélkül viszont el sem lehet vele helyezkedni.

Valamit még el akarok végezni, de nem akarom magam szívatni ennél is durvább fizikás-kémiás szakkal.

Meg hát olyan kellene, amivel el tudok helyezkedni, szóval nem agrármérnök és hasonlók.

2012. jan. 10. 19:19
 7/12 anonim ***** válasza:
De amit esetleg elvégeztél építőmérnökin, tehát ezek a fizika kémia és hasonlók, amiket említettél esetleg be tudnád számíttatni a következő szakodon. Annyival is könnyebb lesz a dolgod.
2012. jan. 10. 19:29
 8/12 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel én is számoltam, a sima matekok még átszámíthatók, a jog-közgázféle tárgyak is.

De pl. az ábgeo más szakokon teljesen más, fizika esetében is egy biomérnöknek nem lehet sok szüksége a statikára.

2012. jan. 10. 19:37
 9/12 anonim válasza:
Miskolcon anyagmérnöknek állítólag megéri tanulni, keresik őket... de úgy hallottam hogy pl a BorsodChem-be keresnek építőmérnököket...
2012. márc. 3. 02:34
 10/12 anonim válasza:
100%

Agrár témán belül az élelmiszermérnök szak az k*rva nehéz.

Műszaki témán belül pedig a villamosmérnök szak a legnehezebb. De nehéz az informatikus, vegyészmérnöki, orvosi szak is.

2013. jan. 25. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!