Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Csak én érzem tegnap óta,...

Csak én érzem tegnap óta, hogy a felvételim egy füstbe ment terv (ezet)?

Figyelt kérdés

Gazdaságtudományi karra szerettem volna orientálódni, de esélyem sem lesz 500 pontot vagy ahhoz közeli ponthatárt megugrani, hogy bekerüljek a ''TOP250-be''.

Én vagyok csak ennyire kétségbe esve tegnap óta?

Őszintén fáj azzal szembenézni, hogy ''beleköptek a levesembe'', és lehet az álmaimnak is lőttek.

2012. jan. 6. 10:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Osztom utolsó a véleményed... Mi lesz itt a BGF-fel pl? Bezár? Könyörgöm egyik legnevesebb főiskolánk az egész országban, ami gazdaságtudománnyal foglalkozik !!!

Vagy azt gondolják fent, hogy 10-20 év múlva nem lesz kis hazánknak szüksége közgazdászokra? Pénzügyeinkről ki fog gondoskodni? Ki fog egy éves mérleget felállítani? Ki tesz majd olyan lépéseket gazdaságilag, ami valamilyen szinten javítaná is az emberek életszínvonalát? Erre a sok kérdésre ki fog választ adni a jövőre nézve?

2012. jan. 6. 21:20
 12/17 anonim ***** válasza:

pénzügyeinkkel a jelenlegi miniszterek gyermekei fognak foglalkozni, hiszen ők tudják csak megfizetni a horribilis 400ezer/félév tandíjat. így csak romlik az ország helyzete.

eszembe sem jutott,hogy külföldre jelentkezzek,de már MUSZÁJ ha gazdasági ágon belül akarok elhelyezkedni. így nálam Eisenstadt,és Bécs már fontosabb helyett kapott (sajnos) mint a BGF...

nem érzem magam butának,jó tanuló is vagyok,de mivel 1 emelt érettségit teszek,plusz nyelvvizsgákat így 78 pluszpontom lesz a 100ból. ha 100%-os érettségiket írok akkor sem kerülnék be 478 ponttal..

2012. jan. 14. 15:04
 13/17 A kérdező kommentje:

Elszomorító, hogy az ember már tanulni sem tud Magyarországon, hiába a számtalan főiskola, és egyetem, menni kell külföldre, mert a tandíj költsége(ke)t nem tudja megfizetni a diák / hallgató és a család. :(

Felsőfokú szakképzésben nem gondolkodtál kedves utolsó? (:

2012. jan. 15. 08:41
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tényleg nagyon sajnálok mindenkit, hogy ez megy ebben az országban. A Felsőoktatási törvény ilyen szintű megreformálása engem is mélyen érintett. Én most végzem az utolsó előtti félévemet pénzügy és számvitelen, de terveim között szerepelt a mesterképzés. Ugyan mesteren ugyanannyian tanulhatnak tovább, mint tavaly, de arról sehol sem találtam semmit, hogy az egyes képzéseken csökkentették e a felvehető hallgatói létszámot. Már pedig én biztos vagyok benne, hogy ha alapkézésen így lecsökkentették, akkor a mesterrel sem más a helyzet, főleg közgázon. Hidd el teljesen átérzem a helyzetet, én is mindig közgázra akartam jönni, és imádom is nagyon. Más szakot el sem tudtam volna képzelni magamnak és én is céltudatosan erre a szakra készültem. Orvosnak nem lennék jó, azokat a típusú tantárgyakat (pl: anatómia, mikrobiológia) nem tudnám megtanulni és nem is nagyon érdekel. Gépésznek, villamosmérnöknek nem tudnék elmenni, műszaki rajzból tuti megbuknék, nagyon béna vagyok a rajzolásban. Egészségügy meg sem fordult a fejemben, nem tudnám magam elképzelni, mint dietetikus vagy ápoló. Informatika? Érdekel igen, de nem olyan szinten, hogy mikroprocesszor meg SQL programozási nyelv. Hittudomány? Hááát... nem hinném, hogy sok mindenkit érdekel. Erdész? Én még egyetlen álláshírdetést sem láttam, ahol erdészeket keresnek. Hát ez a helyzet, ha az embernek tetszik valami, vagy kiszemel valamilyen szakot, akkor azt szeretné csinálni, azzal szeretne foglalkozni és nem pedig kényszerből mást tanulni. Lehet h bután hangzik, és hogy egy klisé szöveg, de tényleg nem lesz boldog egész életében az az ember, aki kényszerből csinál csak valamit, vagy utálja a melóhelyét. Már pedig ha előrevetítjük a jövőt, ezt kell csinálnia majd az embernek. OKJ-s képzések? Könyörgöm...mit érnek? 70.000 Ft-al kiszúrják a szemed, amiből - ha már nem otthon élsz - az albérleti díj 40.000 ft és a maradék 20.000-ből oldd meg a ruházkodást, ételt-italt...

Akárhogy is nézzük, az egyetemet végzett emberek jobban keresnek, mint a szakmunkások. Az állam éppen ezt akarja megállítani...bele akarja kényszeríteni az embert ebbe a helyzetbe. Persze most azt jön, hogy a pénzes szülők gyerekei továbbtanulhatnak, a többiek meg felvehetik a diákhitet, mellyel adósággal kezdik az életüket (és hiába kedvező a törlesztő részlet, ha évekig halmozzuk, akkor egyszerű kamatos kamat számítással ki lehet számolni mennyit kell visszafizetni).

Nagyon drukkolok, hogy az Alkotmánybíróság tegyen valamit ez ellen a törvény ellen, mert ez kész röhej, ami itt folyik ebben az országban...

2012. jan. 17. 02:50
 15/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, --- * a maradék 30.000-ből --- akart lenni, csak elütöttem
2012. jan. 17. 02:53
 16/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Éppen tegnap beszéltük a tanárommal osztály szinten, hogy innen az embert ki akarják hajtani az országból, mert már tanulni sem lehet állami finanszírozásból. Diákhitel?... Pillanatnyi megoldás, aztán pedig megvan a diplomád, és mehetsz utcaseprőnek, ha berkeken belül maradsz, a hitel meg a nyakadon. Katasztrófa, ami itt megy. -.-''

Én most gondolkodok felsőfokú szakképzésben, aztán két év múlva majd lesz valami...(pont kormányváltás, választás. 2014.-ben -csodálatos.) Mást tenni nem tudok. Én nem nyomorítom meg Anyukám életét, mert taníttat, ezért

alapszakot biztos be sem jelölök, sőt még újraérettségizni sem fogok, mert értelmét egyszerűen nem látom. Elszomorító. :'(

2012. jan. 17. 08:49
 17/17 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok. Igen, szerintem is ez a legjobb, amit tehetsz, hátha majd az új kormány megreformálja újra ezt az egészet, mert ez hosszú távon nem fog működni, előre látom. De látod...ennyit értek a tüntetések, az akarat kinyílvánítása, ez a demokrácia. Sosem azt csinálják, amit a nép szeretne, ebben az esetben az egyetemre készülő, és már egyetemen tanuló egyének.

Én is azt javaslom, hogy tanulj csak, utána még lehetsz állami finanszírozott szakon, ha módosítanak végre a törvényen. Amúgy az állami finanszírozotton való tanulás is elég drága: én államin vagyok, de a szüleimnek fizetnie kell az albérletet, kaját, ruhát, ami éves szinten azért valljuk be, hogy olyan, mintha kifizetnéd magadnak az egyetemet, csak magáért a képzésért nem fizetsz ténylegesen. De durva lenne, ha még tandíjat is fizetni kellene :S

2012. jan. 17. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!