Csak én érzem tegnap óta, hogy a felvételim egy füstbe ment terv (ezet)?
Gazdaságtudományi karra szerettem volna orientálódni, de esélyem sem lesz 500 pontot vagy ahhoz közeli ponthatárt megugrani, hogy bekerüljek a ''TOP250-be''.
Én vagyok csak ennyire kétségbe esve tegnap óta?
Őszintén fáj azzal szembenézni, hogy ''beleköptek a levesembe'', és lehet az álmaimnak is lőttek.
De figyelj... mit csináljon úgy az ember, ha más karnak a szakja nem érdekli? Hiába mondják, hogy orvos hiány van, nekem sem lelki erőm, sem rátermettségem nem lenne, ahhoz, hogy embereket gyógyítsak. '' Mindenhez születni kell! ''
Egyébként, most, hogy nem gazd.tud., miben gondolkodsz?
Nálam is ez van, hogy anyagilag nem tudnának taníttatni a szüleim. (el sem várnám).
Én is gondolkodtam agrárban, de ahhoz újra kellene érettségiznem egy term.tud. tárgyból, csak sajnos mivel szakközépiskolába jártam, tanultuk 9-10.-ben, és abba is hagytuk. A szakmai érettségimet, pedig csak már gazd.tud. területem tudom elfogadtatni, mint érettségi tantárgyat (tavaly, + tavalyelőtt, még elfogadták az agrármérnöki szakok ettől az évtől már nem fogják).
Ennyit az én szerencsémről. :D
Szia. Nagyon átérzem a helyzeted, bár én nem gazdasági tudományokban gondolkozom.
Én orvos szeretnék lenni, amivel annyi gond van, hogy külföldre is szeretnék menni mellette. Most le lehet hurrogni, de nem azért készülök külföldre, mert rossz az orvosok helyzete Mo-n, akkor is kimennék, ha csöves vagy mi lennék. Franciaországba készülök, ott élnek egyébként nagyszüleim is, szóval nem csak úgy a vakvilágba mennék. Tehát ne essen félreértés. És sajnos ezt megakadályozzák. Amúgy nem is értem hogy hogyan, mi van pl, ha én külföldön megyek férjhez? Tehát nem egész világos ez a röghöz kötés, eleve alkotmány ellenes.
Egyébként a legnagyobb gondom most, hogy akár hiszitek akár nem ,de az orvosin is csökkentik a felvehető tanulók számát. Nagyon el vagyok keseredve, mert eleve nem könnyű bejutni biosz meg kémia emelttel, most majd csak a legkitűnőbbek közül is a legkiválóbbak juthatnak be. Nem tudom mi lesz. Értem, hogy orvosira kell az ész, de aki nem való oda az úgy is kibukik, de így az esély sem kapom meg, vagyis nagyon próbálkozom, majd meglátjuk, nem festem az ördögöt a falra előre. Mindenesetre kitartás kívánok minden sorstársamnak és sikeres felvételit!
amikor megláttam nekem is leesett az állam. ez egyszerűen kész vicc, sőt még annak is rossz. 250 gazdász és 100 jogász? eddig is tudtam h ezeknek "odafent" nincs eszük, de h ennyire??? szánalmas amit művelnek. igaz engem jelenleg nem érint ez, majd csak ha mesterre, esetleg doktorira szeretnék menni (már ha még lesz olyan lehetőség itthon), vagy másoddiplomát csinálni, de akkor is felháborító. attól, h bizonyos ágakat (pl pedagógia) jobban támogatnak, attól nem fognak a fiatalok szívesebben pedagógiát tanulni, aki matek beállítottságú nem lesz orvos és még sorolhatnám. valóban több művészre, és sporttudományt végzettre van szükség mint gazdászra és jogászra...(remélem érezhető az irónia utóbbiban). eddig is rosszak voltak az itthoni lehetőségek, de ezek után?!
egy első éves gazdász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!