Miért ilyen nehéz eldönteni, hogy minek tanuljunk tovább? Ki mit tanulna ha újrakezdhetné?
30 évre visszanézve... ma sem tanulnék mást - meglehet nem azt csinálom amit tanultam...
De a tanulással tanultam egy csomó használható dolgot és szereztem univerzálisan bevethető fejleszthető képességet ismereteket.
Általában azt tartom fontosnak, hogy ki-ki olyasmit válasszon amihez képessége van - és ne dőljön be divatoknak, meg egzotikus dolgoknak... középiskolában már eléggé megismeri magát az ember ahhoz, hogy tudja mire építhet. És figyeljen az irányokra - mérnök, ha kell könnyebben lesz pénzügyes meg akár közgazdász - mint fordítva... És lehet, hogy jobb lesz abban a szakmában, akkoris ha sokmindent nem használ abból amit tanult - mert magáévá tesz egy mentalitást is - más a viszonya a dolgok természetéhez.
Az is igaz, hogy orvos már nehezen lesz belőle...
Szóval jobb a természetismeretből kicsit nagyobbat harapni, ha lehet, mint túlspecializálódni.
A humán dolgokat becsülöm - de éppenséggel bármi tervezendő dolog írányításában túl nagy a súlyuk szerintem.
Nekik a közösségi értékrend ápolásában volna nagyobb szerepük - ám szerintem túltermelés van belőlük és a minőség rovására.
Legfőképp egészséges mentalitású emberek kellenek, akik olyan dolgok lőállításához értenek amire szükség van... nem holmi jó kis búvólyukat pozíciót kell keresni, hanem arra törekedni, hogy az legyen jó hely amire a közösségnek szüksége van - és ennek a piac csak hamis elbírálója - ennek a levét isszuk most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!