Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért ilyen nehéz eldönteni,...

Miért ilyen nehéz eldönteni, hogy minek tanuljunk tovább? Ki mit tanulna ha újrakezdhetné?

Figyelt kérdés
2012. jan. 3. 16:50
1 2
 11/17 3Co válasza:
Akkor tanulj és ne törődj semmivel. Akár ki is mehetsz külföldre dolgozni mint fordító. Mert ugyebár mindenhol vannak magyarok, és nekik kell a segítség ha elakadnának a rendszerben. Én Angliában vagyok és ott nem kis pénzt visz haza a fordító aki irodában seggel csak naphosszat vagy telefonál. Jól keresnek. ÉN ezt tenném. Amúgy mechatronikus lennék ha megint választhatnék szakot most fémforgácsoló vagyok. szart se érek vele, sajnos.... :(
2012. jan. 5. 08:59
 12/17 anonim válasza:
Hegesztő! Viccen kívül. Külföldön sz.rrá keresed vele magad. Egyik ismerősöm most jött haza Németországból, tízen néhány évig járt ki oda hegeszteni, most abba hagyta mert itthon már kész a ház, kocsi, stb, meg van egy zsák férretett pénze, és indít egy vállalkozást. Másik ismerős fél éve kezdett el Francia Guaina-ban hegeszteni, teljes ellátással és 16 EUR-s órabérrel.
2012. jan. 5. 09:27
 13/17 KovA1963 válasza:

30 évre visszanézve... ma sem tanulnék mást - meglehet nem azt csinálom amit tanultam...

De a tanulással tanultam egy csomó használható dolgot és szereztem univerzálisan bevethető fejleszthető képességet ismereteket.

Általában azt tartom fontosnak, hogy ki-ki olyasmit válasszon amihez képessége van - és ne dőljön be divatoknak, meg egzotikus dolgoknak... középiskolában már eléggé megismeri magát az ember ahhoz, hogy tudja mire építhet. És figyeljen az irányokra - mérnök, ha kell könnyebben lesz pénzügyes meg akár közgazdász - mint fordítva... És lehet, hogy jobb lesz abban a szakmában, akkoris ha sokmindent nem használ abból amit tanult - mert magáévá tesz egy mentalitást is - más a viszonya a dolgok természetéhez.

Az is igaz, hogy orvos már nehezen lesz belőle...

Szóval jobb a természetismeretből kicsit nagyobbat harapni, ha lehet, mint túlspecializálódni.

A humán dolgokat becsülöm - de éppenséggel bármi tervezendő dolog írányításában túl nagy a súlyuk szerintem.

Nekik a közösségi értékrend ápolásában volna nagyobb szerepük - ám szerintem túltermelés van belőlük és a minőség rovására.

Legfőképp egészséges mentalitású emberek kellenek, akik olyan dolgok lőállításához értenek amire szükség van... nem holmi jó kis búvólyukat pozíciót kell keresni, hanem arra törekedni, hogy az legyen jó hely amire a közösségnek szüksége van - és ennek a piac csak hamis elbírálója - ennek a levét isszuk most.

2012. jan. 5. 12:25
 14/17 anonim válasza:
Külker, HR amit tanulnék, anno bölcsésznek (magyar-francia) mentem, ott végeztem, de azóta minden munkám HR meló volt...amkt szeretek is.
2012. jan. 5. 14:34
 15/17 anonim válasza:
Én, így 32 évesen, ha a Te helyedben lennék, biztosan valami olyan nyelvet tanulnék, ami nem köszön vissza minden sarkon. Orosz, spanyol, stb. Lakhelyhez közeli országok nyelvét (itt délen román, szerb pl.). Én sem tudtam eldönteni, mit tanuljak, a tanáraim nagyon rosszak voltak, így én nem megyek messzire a végzettségeimmel (tanító, szülésznő). Pénzügy, kereskedelem, vagy valami agrár. Ezt választanám.
2012. jan. 5. 17:20
 16/17 A kérdező kommentje:
Éppenséggel tudok spanyolul, 4 évig tanultam és érettségiztem is belőle. Ezért gondolkodtam azon,hogy spnayol szakra megyek tovább, de hallottam olyan véleményeket is,hogy inkább a szláv nyelvekre érdemes rámenni, ha már nyelvszakra megyek.
2012. jan. 5. 18:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, mert mire elvégzel valamit,általában rájössz, hogy nem érsz el vele semmit... Mostanában agyaltam, általános közepéig mennék vissza, orvos, tanár lennék szívesen.
2012. szept. 9. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!