Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne szívasson...

Mit tegyek, hogy ne szívasson úgy a biológiatanárnőm? Bővebben lent

Figyelt kérdés

Hatodikos lány vagyok. Ötödikben biológia órákon nem voltam túl aktív, emiatt folyton szívat a biológiatanárnőm. Tudom, hogy én vagyok a hibás emiatt, de már nagyon idegesítő. Most hatodikban ráálltam a tanulásra, aktív vagyok órákon, mégis úgy csinál, mint aki nem tudna egy büdös szót sem. Én vagyok a felelős biológiából, és volt egy feladat egyszer, és volt, akik nem csinálták meg, és jelentettem őket. A tanárnő pont belőlük kért meg egy pár személyt, hogy olvassák fel. És az egyik, amelyik nem csinálta meg, amelyiket jelentettem, mondta, hogy nincs meg, és azt mondja nekem, hogy: "Akkor a felelős, aki ebben a padsorban azt jelentette, hogy minden rendben van, rosszul jelentette." Én mondani akartam, hogy nem is azt jelentettem, és a szavamba vágott. Ismét kért egy olyat felolvastatni, amelyik nem csinálta meg, és jelentettem, de az a személy azt mondta, nincs meg. Erre nekem kezdett ordítani, hogy nézem-e rendesen a házit? Én meg mondtam neki, hogy jelentettem pont ezeket, és nem azt jelentettem, hogy minden rendben van, erre azt mondta, hazudok. Valamelyik nap nagyon sütött a nap, és megkért az egyik osztálytársam, hogy húzzam el a sötétítőt, mert a szemébe süt, és én közel vagyok hozzá. Aztán megszívatott: "Ne babráld azt a sötétítőt! Na, hadd lám, ha ennyit babrálod, tudod-e az új leckét, amit ma fogunk felvenni?" Én nem tudtam, és majdnem beírt nekem egy egyest.

Mit tegyek, hogy ne szívasson így?

2012. jan. 1. 17:57
 1/3 anonim ***** válasza:
Négyszemközt kérdezd meg tőle, hogy miért csinálja ezt. Mondd el neki, hogy ez nagyon bánt téged, ha nem segít, fordulj az osztályfőnöködhöz. Ha az sem válik be, szólj a szüleidnek és ők beszéljenek a tanárral, osztályfőnökkel, igazgatóval. Valahogy csak lehet hatni erre a nőre. Ne hagyd magad, mert teljesíted a kötelezettséged. Amúgy én ezért gyűlöltem az általánost, iszonyatosan sok idióta pedagógus van, folyamatosan a gond van velük. Legalábbis én nem sok normális általános iskolai tanárral találkoztam eddig.
2012. jan. 1. 19:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Búék!

Mindig gondold át, hogy az adott szituáció a te problémád-e, és ha nem, akkor próbáld meg kiengedni a másik füleden.

"...tudod-e az új leckét, amit ma fogunk felvenni?"

Honnan tudnád, ha még nem adta le? Ha egy ilyet fapofával el tudsz neki mondani (nem indulatosan, nem is sértően, csak érezze, hogy ezzel nem tud megfogni), akkor utána már bármit is mond, az az ő baja - te megmondtad az igazat, elvégre nem kell tudnod, amit nem mondott el. Tudom, ehhez bátorság kell, de sajnos olyan recept nincs, ami a tanárodat jóságos angyallá változtatja.

Beszéld meg a helyzetet a szüleiddel a helyzetet - fontos az őszinteség, vagyis ha valami a te sarad, azt vállald, de amiben neked van igazad, azzal legyél tisztában, és állj ki érte.

És lehetőleg ne te legyél a felelős, próbáld elérni, akár szülői segítséggel. Igazából ez az egész "felelős" dolog büdös: egy kitolás, osztálytársak egymás ellen hangolása. Ellenőrizze le ő: menjen körbe, vagy szedje be - így csak az kap letolást, aki valóban megérdemli, mert nem csinálta meg a házit. Ha gondolod beszéld meg meg néhány osztálytársaddal, hátha az ő szüleikkel együttesen lehetne kérvényezni hogy ezt az egészet szüntesse meg. Sajnos itt a ti szavatok, kevés, egy tanárt szembesíteni a saját tévedésével mindig veszélyes dolog, ritka az, amelyik beismeri. De ha már pár szülő is így gondolja, akkor jó esetben el lehet érni.

2012. jan. 1. 19:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, megpróbálok valahogy rendet rakni...
2012. jan. 2. 19:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!