Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi legyek ha nagy leszek?

Mi legyek ha nagy leszek?

Figyelt kérdés

Szeretem az irodalmat a földrajzt,a biológiát,néha a törit is :)és azirodalmat.Utálom a kémiát,a metekot pfff.

még csak 13 vagyok de gondolkoznom kell időben ugyis jövőre lesz suli választás nekem szval jó lenne ha adnátok tanácsokat már gondolkoztam híradosnak meg ilyenek de nem tudom hmmm Várom a válaszaitokat jah és köszönöm előre is mindenkinek LOVE!!!

2009. máj. 17. 23:01
1 2
 11/17 anonim válasza:
Én sem szeretem a matekot, ezért nem is akarok tanár, vagy mérnök lenni. viszont érdekel az ezotéria, spiritualitás. szerintem nézz körül magadban, hogy mit szeretsz csinálni, milyen dolgokból vagy jó, és ennek alapján dönts. persze ez még változhat! nincs 13 évesen semmi kőbe vésve (mellesleg én is annyi vagyok). Csak mondom, hogy engem 18 ponttal vettek föl a 6 osztályosba, tehát biztos meg tudod csinálni akármelyik felvételit.
2009. máj. 19. 16:27
 12/17 anonim válasza:
49%

Gyógytornát nem tudom javasolni, főleg, mert nem szereted a kémiát. Tudom, mert én gyógytornásznak készülök, és én is megszenvedtem vele. Igazából annyira sok olyan tárgy van, ami feleslegesnek tűnik egyenlőre számomra. Első félévben pl egyből 14 tárgyunk volt. Volt jog, szociológia, szociálpolitika, latin, biokémia, biofizika, sejtbiológia, egészségügyi informatika(= ua, mint a sima infó), modern betegellátás...

Semmi gyakorlati óra. Gyakorlat majd csak a 4. félévtől lesz, de előtte túl kell esni egy nagyon fontos szigorlaton, az a feltétele a továbbiaknak. Igaz, állítólag a szigorlatot eltörölték, de ez egyetemfüggő.

Amúgy ha még nem tudod eldönteni, akkor javasolhatom, hogy menj középiskolába nyelvi előkészítősre. Ott megtanítanak neked 2 nyelvet ingyen, és ezt érdemes kihasználni. Nekem ez nem adatott meg, de ha még 1x középiskolás lehetnék, akkor ezt tenném.

2009. máj. 22. 09:34
 13/17 anonim válasza:
jogasz :) kozgazdasz vagy tanulj turizmust ;)
2009. máj. 22. 13:38
 14/17 anonim válasza:

Meteorologiát nem ajánlom, mert oda emelt szintű matek kell. (Nem kell emelten érettségizned, de tudnod kell) Analitikából áll a nagy része a meteorologiának. Én matekszakon tanulok, vannak meteorologus barátaim, hát közeliti az ő anyagjuk a , miénket :)

Bár én reál vagyok, mégis beszélek 5 nyelvet, 2-őt anyanyelvi, 3-at felsőfokon. Most kezdem a franciát. szerintem mindenképp érdemes nyelveket tanulnod, mert nekem elhiheted, hogy ahány nyelvet berszélsz annyi ember vagy. Ajánlom egyébként a Zrinyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem-et diplomácia szakon. Oda kellenek a nyelvek, de nagyon jó fizetést kaphatsz katonai attaséként.

Szerintem nem korai. Így már olyan gimit tudsz választani, amiben kifejlesztheted az erősséged:D

2009. máj. 22. 18:23
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, kedves főiskolás, és egyetemisták, de most ne mondja senki, hogy általános iskolában már megutált egy tárgyat, és az később nem is változhatott. :D

Még mindig gimire szavazok

2009. máj. 23. 07:11
 16/17 anonim válasza:
Legyél felnőtt.Rendes, gerinces, szakmát és családot szerető.
2009. jún. 24. 16:02
 17/17 anonim válasza:

Sziasztok!

Tulajdonképpen engem nem érdekel semmi,kivéve az idegennyelveket,és a repülést(bár ez nem tantárgy).Most fogtechnikusnak tanulok,de az nem tetszik.Stewardess szakmát is nézegettem,de ott meg az embereket is kell szeretni,de én nem akarok seggeket nyalni.Szerintetek mi a megoldás?A pilóta léthez k..va sok pénz kell,ami tudomásom szerint nincs,matekból,meg fizikából se jeleskedtem,de mégis rajongok a repülésért,gépszerelő se lennék.A segítséget előre is köszönöm!

2011. jan. 12. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!