Mi legyek ha nagy leszek?
Szeretem az irodalmat a földrajzt,a biológiát,néha a törit is :)és azirodalmat.Utálom a kémiát,a metekot pfff.
még csak 13 vagyok de gondolkoznom kell időben ugyis jövőre lesz suli választás nekem szval jó lenne ha adnátok tanácsokat már gondolkoztam híradosnak meg ilyenek de nem tudom hmmm Várom a válaszaitokat jah és köszönöm előre is mindenkinek LOVE!!!
Még van egy kis időd, a lényeg, hogy a kitűzött cél a sok tanulással elérd!
(Nyelvek!!!)
ha utálod a kémiát és a matekot, akkor a biológusi vagy biológia tanári pályát nem ájánlom, rettentesen sok a kémia...
szerintem még annyira nem kell konkrétan elhatároznod magad, a lényeg, hogy jó suliba kerülj és ami érdekel azt pluszban fakultáción tanuld emelt óraszámban. Még sokminden változhat mielőtt eljutsz a fősuli/egyetem választás elé
előre, ilyen érdeklődéssel: valamilyen tanári pálya, geológus, történész-régész, pusztán az irodalommal nem tudom, mennyire lehet keresni vagy állást találni...
Ráér még az :D:D
Szeresd a hazád,és akkor megtalálod az utad :)
Általánosban még én is imádtam a bioszt és a föcit is,aztán vmi pálfordulat és gimiben már humános voltam.Menj gimibe,ott még van 4 év kitalálni mi legyél:D
Amúgy így lehet biosz,föci tanár,orvos nem,mert ahhoz fizika és/vagy kémia is kell, de elmehetsz meteorológusnak(unokahugom most készül annak gimiből), vagy még lehetsz zoológus, biológus, de hát annyira sokat fogsz még változni,ezért mondom,hogy menj Gimnáziumba,mert ott még eltudod dönteni:D
Én 13 évesen tanárnak készültem,gimiben meg színésznek,aztán mégis kommunikáció szakra adtam be rádiósnak és végül mégis idegenvezető lettem és turizmus szakos főiskolán,szóval...
Sztem menj gimnáziumba, mert azután az bolti eladótól-az orvosig még bárminek mehetsz. 13 évesen képtelenség, hogy eldöntsd, mi akarsz lenni, mert még nem láttál elég lehetőséget, és lehet hogy ezek érdekelnek, de az is lehet, hogy találsz később valamit, amiről eddig még csak nem is hallottál h van, pedig az lenne számodra a legjobb, amit leginkább csinálnál.
Olyanok miatt, hogy ezt-vagy azt a tárgyat utálod, ne aggódj. Én is utálom a kémiát, de meg lehet tanulni. Bármit meg lehet tanulni. És közben ott van sok-sok olyan tárgy, ami annyira nagyon érdekel, és annyira nagyon szeretem (bioszra járok). Érettségi környékén ez az egész szeretem-nem szeretem dolog le fog halványulni, és a konkrét célok maradnak. Hogy mit akarsz te. Persze lehet, hogy ezt majd akkor 17-18 évesen sem fogod még tudni.
Én általánostól főiskoláig mindig színhármas voltam (no persze kivéve az érettségit).
Felvesznek egy jó felvételi után bárhova.
Amúgy ahogy mondani szokták, egy gyengébb suliban is ugyanazt az érettségit írod meg, csak ott ugye nem húz annyira az iskola színvonala, így elég nagy önszorgalom kell, hogy a végén egy szép emeltszintű érettségi kerekedjen belőle. Mivel ez ritkán van meg kamaszkorban, ezért javaslok egy jobb gimnáziumot.
Ha belehúzol a felvételire, akkor egy szép felvételi dogával simán kijavítod a matek hármasodat az iskola szemében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!