"puskázásért" fegyelmit indíthatnak egyetemen?
nem szöveges feladat volt, így forrásmegjelölés nem játszott.úgy igazán kiderülni nem tud. programozási feladat volt, de nem teljesen fakultatívan, hanem meg volt adva, az adatbázis amiből dolgozunk és hogy milyen eredményeket kell kapnunk.
a konzultáció egymással megengedett volt és bármilyen internetes vagy nyomtatott anyag felhasználása segítségül.
Az a baj, hogy írott műben ez nem puskázás, hanem plágium. Amire most született nagyon szép (talán) rendelet, hogy fegyelmi, bírósági eljárás stb-t von maga után.
Szóval csak óvatosan...
Nálunk általában csak 1-es volt a bünti, ami rosszabb esetben tantárgyismétléssel járt. Megszámolni sem tudom, hány alkalommal buktak le ismerőseim zárthelyin, de soha egy alkalommal sem lett belőle fegyelmi, pedig állítólag lehetett volna.
A tanároknak meg amúgy is elég sok a dolguk, fegyelmikre járni nincs idő.
Beadandókban általában nem kötöttek bele nálunk, bár sokszor én is a fejemet fogtam, hogy egyesek mit meg nem képesek tenni.
Arra kell ügyelni, hogy a diplomadolgozatban ne legyen plágium, mert arra igen harapnak.
amúgy mindig figyelek rá, de mivel itt ez egy olyan szabad dolog volt....nem gondoltam hogy botrányt akar belőle csinálni :w
meg igazából az aláírásnak az a feltétele, hogy az 5 kis zh-ból 4 meglegyen és a legrosszabbikat el lehet hagyni. nekem mind az 5 sikerült, és fegyelmivel fenyeget a plusz 1 rész zh miatt....brrr
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!