Szégyellem, hogy protekcióm van. Most mit csináljak?
Sziasztok!
Lehet, ki fogtok röhögni a problémám miatt, de én most ezért nagyon rosszul érzem magam.
Lassan végzős egyetemista vagyok, minden tárgyam megvan, azonban ebben a félévben van egy tárgy amivel nagyon nehezen boldogulok. Történetesen ezen a tanszéken van egy ismerős, aki az elmúlt hetekben párszor leült velem tanulni, adott könyveket, elmagyarázott egy csomó dolgot, amit eddig nem tudtam, és most meg is értettem. (Az zh kérdéseket nem mondta meg persze, nem is kértem.) Ennek ellenére a zh nem sikerült, és most eléggé szégyellem magam. Tudják a tanszéken is, hogy kinek vagyok a kicsodája, de nem kivételeznek velem, csak jobban szemmel vagyok tartva, mint a többiek. (Ez mondjuk abban nyílvánul meg, hogy a ronda irásképem ellenére kicsit jobban átbogarásszák az olvashatatlan írásomat.)
Most, hogy megint nem sikerült a zh, és mehetek pótolni, nagyon szégyellem magam, hogy minden segítség ellenére nem tudom a tárgyat megcsinálni. (Már látom a lelki szemeim előtt, hogy mindenkinek rajtam röhög a tanszéken, hogy hogy lehetek ennyire béna...)
Tudom, hogy nem nagy dolog, de muszáj volt kiírnom magamból. (Tényleg piti dolog, de nagyon ég az arcom, mert ennyire buta vagyok...)
Bocsi, de ez nem protekció.
Az az lenne, ha a sikertelen zéhád átírná sikeresre.
Hogy felkeresel valakit a tanszéken és segítséget kérsz abban, ami nem megy, ez meg akkor is normális lenne, ha nem lenne ismerősöd, ehhez egész egyszerűen jogod van. Sőt, minden tanszéknek kötelessége is biztosítani, hogy órán kívül lehetőség legyen konzultálni, kérdezni. Szóval emiatt ne érezd magad rosszul. És remélem majdcsak sikerül a tárgy!
14:28 pont fején találta szöget, csak annyira össze vagyok most kavarodva, hogy nem tudtam így leírni.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, kicsit megnyugodtam.
(Amúgy műszakis vagyok, csak nem írom hol, és mi ez a tárgy, mert sokat olvasgatjuk a lapot és rám fognak ismerni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!