Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan vennél rá egy 12 éves...

Hogyan vennél rá egy 12 éves lányt a tanulásra?

Figyelt kérdés
Az előző években kitűnő volt, ő korrepetálta az osztálytársait. Idén pedig már rengeteg egyese van. Nem az én lányom, nem is szeretném nevelni, inkább ész érvekkel, vagy bármivel meggyőzni. Mivel lehet hatni a kiskamaszokra? Ráadásul néha cigizik meg iszik is... Ötlet?
2011. dec. 8. 20:04
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Szex-el
2011. dec. 8. 20:17
 2/5 anonim ***** válasza:
Ugyan nem vagyok pszichológus, de előbb arra kéne rájönni, mi az amitől hirtelen ennyit romlottak a jegyei. Ugyanis általában ilyenkor valamilyen családi probléma (válás, erőszak stb. ) áll a háttérben. Esetleg lehet hogy valami más.
2011. dec. 8. 21:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Osztálytársak, rossz társaság... Nem lehet eltiltani tőlük.
2011. dec. 8. 21:34
 4/5 anonim ***** válasza:

a második válaszolónak szerintem teljesen igaza van

mindenképpen nyitni kell felé és elmesélni valami hasonlót magadról és akkor hátha ő is elmondja, hogy miért

furfangosnak kell lenni

De szerintem az is jó, ha valami elrettentő példát teszel elé, hogy pl az a bácsi se tanult ezért nem él jól, nem tud venni magának semmit stbstb

2011. dec. 9. 23:16
 5/5 A kérdező kommentje:

Ok, megpróbálom... Falun laknak, nem nagyon van előtte jövőkép. Arra gondoltam, beviszem, megmutatom neki a főiskolát, ahol tanulok (nagyon jól néz ki!), hogy lássa, hogy milyen különböző emberek vannak ott, mégis mindegyik tanul.

De sajnos náluk divat nem tanulni a suliban. Egész órán facebookoznak... Én nem is adnék neki olyan mobilt, amivel netezni lehet, aztán probléma letudva, dehát nem én vagyok az anyja...

Nemrég még rendőr akart lenni, most már semmi célja. Valahogyan találni kéne neki valamit, amiért értelmét látja a tanulásnak.

Ha van még ötlet, írjatok bátran!

2011. dec. 10. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!