Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tanárok miért hiszik azt,...

A tanárok miért hiszik azt, hogy ha ijesztegetnek minket, hogy érettsègin ez meg az lesz, akkor motíválnak a tanulásra?

Figyelt kérdés
Nem sokára èrettségizek és az összes tanár ijeszteget minket, nekem ezzel nagyon elveszik a kedvemet, hogy belenézzek bármelyik tételbe.
2011. dec. 1. 19:11
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
ez nem ijesztgetés, hanem tényközlés. inkább örülnél, hogy tudod mit kell konkrétan átnézni.
2011. dec. 1. 19:16
 2/6 anonim ***** válasza:
Akkor ne foglalkozz velük, csak saját magad miatt tanulj. Egyébként nem kell félni, annak aki évekig rendesen tanult. Nálunk is ez volt, de visszagondolva főiskolásan, semmiség az egész. :)
2011. dec. 1. 19:17
 3/6 A kérdező kommentje:
hát szerintem az nem tényközlés, hogy mond valamit és megkérdezem olyantól aki túl van rajta és azt mondja, hogy nem is úgy volt.
2011. dec. 1. 19:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát tudod, a tanár viszont esetleg már 10-20 éve érettségiztet, ismeri a szabályokat és a szokásokat, és vannak esetleges dolgok, lehet, hogy annál, akit éppen megkérdeztél, pont akkor nem úgy volt, de máskor meg úgy lesz. Konkrétumok nélkül persze nehéz mit mondani erre, de nem biztos, hogy az a volt diák ért jobban az érettségihez, aki egyszer már megcsinálta, és látta a sajátját az egyik oldalról, mint az a tanár, aki foglalkozásszerűen érettségiztet hosszú ideje, és már sok dolgozatot kijavított, sok diákot levizsgáztatott, sok bizottsági ülést végigült, és még a szabályzatot is ismeri. De persze ahogy szeretnéd hinni, én értem, hogy a tanár az definíció szerint hülye.
2011. dec. 1. 19:33
 5/6 anonim ***** válasza:
A tanárok nem ijesztegetnek, hanem felkészítenek arra, ami egy érettségin előfordulhat. Utána meg ha nem mondják, akkor meg az a baj, hogy nem figyelmeztettek.
2011. dec. 2. 01:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Fele annyira sem vészes, mint ahogyan mondják, de ne erre készülj, a végén úgyis meglátod majd...

Az egyetemről visszatekintve az érettségi meg egyenesen nevetséges, egy-egy vizsgára többet kell a könyv felett ülni mint az érettséginél összesen... pici túlzással :)

2011. dec. 2. 02:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!