Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Bejelölnétek titokban olyan...

Bejelölnétek titokban olyan szakot, amit a szüleitek megtiltottak?

Figyelt kérdés
Járt valaki már így, hogy szülei nem engedték, hogy X-re menjen, de még is bejelölte, esetleg fel is vették? Mit tett ezután?
2011. dec. 8. 14:58
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen szak. Mert ha mondjuk olyan szak, ami a munkaerőpiacon nem keresett, és 4 év múlva nem tudsz vele elhelyezkedni - és a szüleid ezzel tisztában vannak, akkor felesleges bejelölnöd és végigtanulnod 4 évet a biztos munkanélküliségért...
2011. dec. 8. 15:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Én pontosan ezt tettem!

A szüleim jöttek vele, hogy ne tanuljam ezt, nem engedik stb...

Szerencsére már abban a korban voltam, hogy nem kellett a belegyezésük. Jelentkeztem, felvettek és elmentem beiratkzoni. Persze örjöngtek, illetve mondták, hogy el se kezdjem, meg inkább hagyjak ki egy évet és tanuljak mást, akármit ha kell ki is fizetik..

Nem hallgattam rájuk, és egy pillanatra se bántam meg! Mostmár nem sokára végzek, de egy éve dolgozom is a szakmában. Imádom, amit csinálok és csak ez számit. Szép lassan a szüleim is kezdenek beletörődni.

Azt válaszd , amit szenvedélyesen tudnál csinálni, különben semmi értelme nincs a továbbtanulásnak!

2011. dec. 8. 15:47
 3/7 anonim ***** válasza:
Utolsó, és mit tanulsz? Csak kíváncsiságból.
2011. dec. 8. 15:53
 4/7 A kérdező kommentje:
állatorvosira mennék, aminek azért úgy van jövője :) csak egy a gond. Nem vagyok pesti, ennélfogva teljesen a szüleim pénztárcájára vagyok utalva. Nem fogják támogatni, hogy én ott éljek. Nem engedik, több okból is ,de hangsúlyozom, nem pénzügyi okok miatt. Most úgy vagyok jelenleg ,hogy dolgozom, de ez sem állandó munka, minden a diákjaimtól függ, ugyanis nyelvtanár vagyok privátban. De ezzel nem keresek annyit, hogy meg tudjak élni Pesten, mondjuk, hogy a kolit a bérletet és havi egy haza utat tudnék állni. Aztán van más lehetőség is. Lekötve van pénzem, amit nagyszüleimtől kaptam, mert kb születésemtől fogva spóroltak, hogy ennyivel könnyebb legyen az élet. Viszont egyrészt ahhoz nem nagyon nyúlhatok, mert azt lakásra, kocsira vagy ilyesmire tettük félre. Másrészt amúgy sem annyi, hogy mind a 11 félévet kibírjam vele, még munka mellett sem. Nem tudom mit csináljak. Gondoltam, hogy beszélek nagyimmal, ő mindig támogatta ezt a tervemet és talán tudna segíteni.
2011. dec. 8. 16:48
 5/7 anonim ***** válasza:

szociális munka szakra járok

én sem vagyok pesti, de így is belevágtam (munka, ösztöndíj, spórolás, de kijövök, viszont nem kellett felköltöznöm, otthonról járok be, ami 1,5 óra buszozás, de így csak bérletet veszek.

emellett a szak mellett viszont könnyebb dolgozni, mint az állatorvosi mellett.

viszont én mindig azt mondom, ha valaki nagyon akar valamit, akkor véghez viszi bármi áron, különben meg semmi értelme sincsen..

2011. dec. 8. 18:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Miért ellenzik a szüleid?
2011. dec. 8. 18:57
 7/7 A kérdező kommentje:
Elég sok mindent mondanak, most ott tartunk, hogy mert nem nőnek való munka. Mondták volna 5 éves koromban, akkor határoztam el, hogy állatorvos leszek :D
2011. dec. 8. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!