Szerinted a gyerekek, a gyerekeink akik csak nem rég születtek ebbe az országba mit gondolnak Magyarországról?
Az nagyban függ a környezettől, hogy a családban, közvetlen környezetben mit tapasztalnak.
Nyilván vannak olyan gyerekek, akiket már kiskoruktól kezdve arra nevelnek, hogy itt minden szar, hogy majd úgy is el kell hagynod az országot, ha el akarsz érni valamit, tanulj nyelveket, stb.
Megint másokat arra nevelnek, hogy Magyarország a hazád, itt élned, halnod kell, magyar népmeséket, mondákat olvasnak nekik, íjazni viszik, stb.
Aztán vannak akikkel nem is nagyon foglalkoznak a szüleik, csak nyűgnek tekintik a gyereket, és nem is próbálják nevelni, vagy bármilyen irányba befolyásolni. Nekik valószínűleg nem alakul ki semmilyen nemzettudatuk ( se pozitív, se negatív), hanem az egész világot megutálják úgy amblokk.
Nyilván ez most 3 szélsőség, nem biztos hogy mindenhol ilyen vegytisztán előfordulnak ezek a példák.
Összességében azt hiszem, hogy nagyon erősen a szüleik hatása alatt vannak ebben a korban, és ha a szülők a mindennapi megélhetéssel küzdenek, folyton fáradtak, frusztráltak (márpedig a legtöbb helyen ez lehet a helyzet), akkor az a gyerek gondolkodására is kihat.
"Nem tudom, a tiéd mit gondol. Az enyém egyelőre nem egy filozofikus alkat, a gondolatait szemmel láthatóan tökéletesen kitölti a "hol a cici" kérdéskör."
Na igen, attól függ, hogy mit értünk az alatt, hogy "nem rég" születtek az országba. Egy újszülött esetében valóban nincs értelme a kérdésnek, ezért én inkább az óvodás korra értettem, amit írtam.
00:13:
Igen, de te csak egy kiragadott példa vagy. Az alapján nem általánosíthatunk, hogy téged nem érdekel a téma, mert rajtad kívül több százezer fiatalkorú él az országban.
Én nagyon szeretem a hazámat. :)
17/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!