Ebben a helyzetben érdemes "gazdasági" szakokat választani tanulni?
Ennyi erővel semmilyen egyetemre ne menj el, mert kitörölheted vele...
Tény h számít az, hogy el tudsz-e vele helyezkedni, de ha valakit pl a történelem érdekel, csak nem megy el villamosmérnöknek, ha nem érdekli...
A világválság idején mindenből túlképzés van...szerintem azt válaszd ami tényleg igazán érdekel:)
Azért az nem igaz, hogy nem érdemes semmilyen egyetemre menni, mert akkor én sem mennék. De ezeket a szakokat nem ajánlom, akármennyire is reklámozzák őket.
Úgy kell dönteni a pályaválasztásnál, hogy olyan helyre menj, ami érdekel is, de el is tudsz vele helyezkedni. Ha csak az előbbire adsz, az legalább annyira hülyeség, mint ha úgy megy valaki villamosmérnöknek, hogy nem érdekli.
Az lehet, de hiába érdekel, ha nem tudsz vele elhelyezkedni :)
Az egyetemek szövegeire meg ne hallgass, amikor mondják, hogy hú de jó lesz neked meg kapkodnak majd érted a munkaerőpiacon satöbbi. Kamuznak ezerrel.
"ruhatáros-feltöltő" szak...kedves első válaszadó!
Ha vennéd a fáradtságot és néha belenéznél bármilyen munkakereső portálra, rájönnél, hogy nem ruhatárosokat keresnek!!!A gazdasági szakok mindig hasznosak, éppen azért, hogy az olyan együgyű embereket, mint az első válaszadó, ne vágják át akár egy boltban is. Főleg, ha ez érdekel, bátran vágj bele, közgazdászokat sok területre keresnek. Ezt nem csak úgy mondom, én is ezt tanulom és van miből válogatnom!!! Mellette persze kell a nyelv, sőt kettő is, de ha ez megvan, nem lesz gond a munkakeresésnél!
Arra azért ügyelj, hogy minél jobb egyetemre jelentkezz, mert azt is nézik a munkaadók. BCE, BCG, SZIE...
Én azt mondom neked, hogy nyugodtan vállald azt, amit igazán szeretnél tanulni!Azért ne menj szakmát tanulni, mert egyesek azt mondják, nem kell sehova a diplomás. Könyörgöm az élet nem áll meg, válság ide vagy oda...!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!