Hány érettségi tárgyat lehet választani?
Az első válaszoló véleményével vitatkoznék. Orvosira pl kapásból 2 választott tárgyad van, így 6 érettségit néznek. Meg mi az, hogy mindenki bekerülne oda, ahova szeretne? Ezt nem igazán értem. Az érettségi eredmények számítanak, amik nem feltétlenül olyanok, amilyenre szeretném, szóval nem értem ezt a hozzászólást.
Mindenesetre kedves kérdező, annyi érettségit teszel le ahányat akarsz, bizonyos esetekben még akár a dolgodat is megkönnyítheti, mert pl ha TTK biológia szakra jelentkezel, ahova elvileg bekerülsz biosszal és matekkal , de te előre tudod, hogy a matekod rossz lesz és csinálsz egy föcit is mellé, akkor mindjárt a föcit és bioszt fogják számolni. Ahogy neked kedvezőbb és ahogy a követelményben ez benne van :)
Persze lehet többől is, nekem van már két nyelvből, most fogom ősszel az informatikát. Ezen kívül "rendes" időszakban tanév végén a törit, matekot, magyart, kémiát és biológiát.
Szóval választani választhatsz annyiból jó hogy a jobbat fogadják el, viszont nagyon vigyázz hogy biztosan legyen időd felkészülni és ne menjen a többi rovására.
Köszi:)
hát amit én néztem ott levelezőn elvileg vagy péntek délután kéne bejárni vagy szombat egész nap, tehát nem igazán ütközne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!