Mit választottatok a magyar érettségin? Hogy érzitek mennyire sikerült? Vélemények a 60 percesről?
Nekünk öt perccel előbb odaadták és ha kész voltál, már írhattad is. Nekem olyan 34 pontom lett a szövegértésben, nem volt olyan vészes szerintem.
Szövegalkotásnál az érvelést választottam, remélem jól sikerült az is, kell legalább nyolcvan százalék...
Egyébként én nehezebbre számítottam. Sokkal.
szövegértés: 40pont
szövegalkotás: 60pont
szóbeli:50pont
összesen 150 pont
Én tudtam, hogy minden oldalra fel kell írni a nevet, így ezen nem lepődtem meg. Az első oldalon még szépen van írva, a többin nem igazán. A lényeg, hogy kb. olvasható legyen, de amúgy nem törődnek azzal. Előre szólok, hogy a többi tárgynál is ez lesz. Mondjuk a leginkább idegen nyelv esetén a hallgatott szövegnél necces ez.
A szövegértés annyira nem volt vészes, kivéve az utolsó két feladatot. Ott vesztek pontot rendesen szerintem. Az utolsónál én mindegyikhez csak egyet írtam. :(
Én az érvelést választottam. Egyértelmű volt, hogy bármi is legyen a téma, azt fogom választani. Mert összehasonlító elemzést soha nem csináltunk, csak a Szózatnál és a Himnusznál, novella elemzésről, pedig semmit nem tanultunk. De az érvelést minden évben legalább háromszor átbeszéltük. Szerintem annyira nem sikerült rosszul, remélem a tanárnőmnek is tetszik majd.
Én is az érvelést választottam..remélem jó lett.
A szövegértés az eddigi évekhez képest sztem könnyű volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!