össze tudná nekem valaki foglalni a PR lényegét?
már sok helyen utánaolvastam a neten. eléggé érdekel, de szeretnék minél többet tudni róla. mivel foglalkozik pontosan a PR-os? menyit keres? legjobb suli hozzá?
a fő kérdésem az az lenne h mivel foglalkozik pontosan?
köszönöm a segítséget:)
Nyárády Gáborné Szeles Péter Public Relations. Ezt a könyvet mindenképp ajánlom figyelmedbe, nagyon pontosan, precízen írnak le benne mindent, amivel egy PR-os foglalkozik.
Egyébként - a nevéből eredően is- közönség-, marketingkommunikációval foglalkozik. Nagyon tömören az a lényege, hogy egy vállalat, szervezet arculatát, image-át megfelelően kommunikálja a célközönség ill. a belső erő számára, víziókat fogalmazzon meg, a goodwill és támogatás kiépüljön felé és ezt lehetőleg hosszútávon tartsa is fenn.
Magyarországon csak szakirányként tudod tanulni, PR-os diplomát nem lehet szerezni. Én a Budapesti Kommunikációs Főiskolát javaslom, ha mindenképp ilyen pályára szeretnél majd egyszer lépni.
Ennek a szakmának is az a lényege, hogy a gyakorlat során mennyire tudod eladni magad, milyen ismeretségeket szerzel..ha ez nem jön össze, vagy nagyon hiányosan, akkor kb lehetetlen lesz elhelyezkedni.
Amivel ténylegesen foglalkoznak a gyakorlatban: rendezvények szervezése, lebonyolítása, sajtófigyelés, sajtóanyagok fordítása, follow up, meghívók írása, háttéranyagok összeállítása..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!