Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi van velem?! (A kérdésed...

Mi van velem?! (A kérdésed túl hosszú (644 karakter)! Fogalmazd meg a kérdés lényegét a kérdés mezőbe, a többi információt, ami a válaszadáshoz kell, pedig az alatta levő mezőbe! )

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudom már mit csináljak!

Egyszer van egy elhatározásom, hogy mi leszek a jövőre nézve, és akkor jelesre megtanulom az anyagot (biológia-kémia). Másszor meg az egésztől elmegy a kedvem, és mintha megint az lenne, hogy fogalmam sincs, mihez kezdjek az életemmel. Állandóan ingadozok e között a 2 állapot között, és egyszerűen már fogalmam sincs mit csináljak!

Ez a tizenéves kor, vagy mi lehet ennek az oka? NAGYON zavar, mert én szeretném jól csinálni, és kitartani az mellett, amit elkezdek, de néha, amikor "kicsit" túlzásba viszem a tanulást, olyan, mintha elindulnék egy más úton, aminek köze sincs ahhoz. Tanácstalan vagyok.

Ha valakinek van valami jó tanácsa, vagy esetleg ilyen helyzeteket élt át gyerekkorában, akkor nagyon szívesen venném a tanácsokat, tapasztalatokat.

A válaszokat előre is köszönöm! (17/F)

2011. febr. 20. 23:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

nahát dettó én is így vagyok ezzel...

én igazából nagyon szeretem az angolt és azzal ösztönzöm -legalábbis próbálom ösztönözni- magam ...

2011. febr. 23. 16:47
 2/10 zolka50 ***** válasza:
100%
Hát bizony nem egyszerű dönteni. Szerintem olvasnod kellene jó regényeket (nem vámpír és hasonló történeteket!). Miközben olvasod óket, rengeteg helyzettel találkozol, bele tudod magad élni, és ez nagyon sokat segít abban, hogy rájöjj, mi az, ami neked igazán kell.
2011. febr. 23. 17:38
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Zolka , te is voltál már ilyen helyzetben??
2011. febr. 23. 17:41
 4/10 zolka50 ***** válasza:

Persze! Általános iskolás koromban nagyon tudtam, mi akarok lenni, aztán gimnazista koromban is (egyik sem lettem), végül egy olyan foglalkozás (hivatás) mellett kötöttem ki, amire korábban nem gondoltam. Véletlen volt (talán), de a pálya nem volt ismeretlen számomra, és ehhez az olvasmányaim is hozzájárultak.

Ha olvasol egy jó regényt (JÓ REGÉNYT), bele tudod magad képzelni a szereplők helyébe, és érzed, hogy az tetszik-e neked. Nagyon sok élethelyzetet át tudsz élni a könyvek révén. Olvasni jó! És hasznos.

2011. febr. 23. 17:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
végül is ha megkérdezhetem elmondod, hogy mi lettél?
2011. febr. 23. 17:51
 6/10 anonim ***** válasza:
50%

Ilyen a tizenéves kor. Nem könnyű kor egyébként, minden híreszteléssel ellentétben.

Túlzásba vinni a tanulást egyébként nem lehet.

Még nem sürgős most végleg eldöntened, hogy mi akarsz lenni, de ettől függetlenül tanulj jól, főleg a matekot és természettud. tárgyakat. Legyél gépész, vegyész, villamos vagy biomérnök, vagy ha ezek nem vonzanak, informatikus, vagy ha ez sem, akkor közgazdász. Nem kell már most tudni, mi leszel, de azért nagyjából legyél biztos abban, hogy valami műszaki irány felé menj tovább.

2011. febr. 23. 18:00
 7/10 A kérdező kommentje:

1. Zolka,

Komolyan gondoltad, hogy vámpír regényeket olvasgatok?

Orvosi könyveket szoktam általában olvasgatni, nem pedig olyan "szennyet".

2. Utolsó,

A mérnöki/közgazdászi/PILÓTA pályáról lassan-lassan lemondtam, mivel a matek egyáltalán nem ment, minden próbálkozásaim ellenére, és így maradt a biológia.

2011. febr. 23. 18:05
 8/10 zolka50 ***** válasza:
A műszaki szakmákra valóban van kereslet, de az embert nem a pénz teszi megelégedetté, boldoggá, hanem az, ha azt csinálhatja, amit szeret. Persze, lehet olyan helyzet, hogy nincs választás, mert valahol dolgozni kell, de ez hosszú távon nem megy. Tönkreteszi az embert.
2011. febr. 23. 18:08
 9/10 zolka50 ***** válasza:

Dehogy gondoltam, hogy vámpíros könyveket olvasol. Csupán példának hoztam fel, hogy az és a hozzá hasonló regények nem nyújtanak semmit. Ha nem mennek a reál tárgyak, nem kell eröltetni. Az orvosi pályához a fizika is kell, az pedig matek nélkül....

Ami engem illet, több helyen is dolgoztam. Voltam laboráns egy üveggyárban, voltam postás (imádtam, emberek között voltam), voltam könyvtáros, és a végén tanár lettem. Ehhez mit szólsz?

2011. febr. 23. 18:14
 10/10 A kérdező kommentje:

A pénzről szó nincs... pilóta akartam lenni 10 éves korom óta.. de megtudtam pár dolgot, és ráláttam az egészre, hogy erre mennyi az esélyem..

Matekhoz nem vagyok elég jó, így marad a biológia, amit szeretek is, és értek is.

2011. febr. 23. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!