Miért van az, hogy 16 évesen rosszul fogom a tollat?
Nekem is van egy osztálytársam aki így fogja és ő sem ír szépen.
Szóval valahogy így, csak ráhajtom a hüvelykujjam végét. [link]
Én sem szabályosan fogom, de nem így, a középső ujjamhoz szorítom. Ha megemberelem magam, nagyon szépen tudok írni, de amúgy...
A nagyon szépet úgy értsd, hogy a suliban az okleveleket mindig velem töktették ki. De ha sokat írok, szabályos bőrkeményedés lesz a középső ujjam belső felén. Egy ki bütyök pedig állandó jelleggel van. Szerintem, ha kis korodban így szokod meg, nem nagyon lehet már változtatni.
Nekem volt egy barátnőm, aki rendes mutató ujj helyett középső ujjal fogta. Aztán kipróbáltam, és úgy sokkal könnyebb, azóta én is úgy fogom már.
Mindig csúnyán írtam, tehát mindegy.
Szerintem nem annyira függ ezzel össze az, hogy csúnyán írsz.
Nem baj, hogy másképp fogod a tollat, ha neked így kényelmes akkor írj így. Nincs ezzel semmi gond.
Szerintem aranyos is lehet, lehet, hogy valakinek pont emiatt tetszel majd meg. Nem hinném, hogy bajt okozhatna. Próbálj meg rendesen írni, főleg otthon, amikor van időd rá figyelni. Pl. írd úgy a házit. Lehet majd megszokod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!