Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha vmikor az Elte jogász...

Ha vmikor az Elte jogász szakára szeretnék menni, akkor miből érettségizzek, miből tegyek felsőfokú érettségit, meg nyelvvizsgát, stb? Mi szükséges hozzá?

Figyelt kérdés
2011. szept. 16. 19:00
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:

Hát azt, hogy ő mivel vagy hogy akar bizonyítani, én nem tudhatom. De egyébként ez nem polgári eljárás, nem a feljelentőnek kell bizonyítania, hanem az ügyészségnek. (Meg a rendőrségnek, aki a nyomozást effektív elvégzi.) Csak, ha már leendő kollégával beszélgetek. :)

Nyilván a bűncselekmény tényét viszont legalább valószínűsíteni kell ahhoz, hogy foglalkozzanak a feljelentésével. De szerintem - csak személyes vélemény, a körülmények ismerete nélkül! - csak fenyegetőzik.

Londonban is felvételizhetsz az egyetemre, de vannak olyan jogi pályák, amikhez állampolgárság is elvárás, erre figyelj. Jellemzően a közjegyző, ügyész, bíró, stb. ilyenek. Ügyvéd az pont lehetsz kinn. (Akár magyar ügyvéd is.) Ennek is megvannak a szabályai.

Az érettségit el kell fogadni elvileg.

2012. febr. 6. 13:45
 42/45 A kérdező kommentje:
köszönöm válaszod:)
2012. febr. 6. 13:53
 43/45 anonim ***** válasza:
Szívesen. :)
2012. febr. 6. 13:59
 44/45 A kérdező kommentje:
Amúgy hogy hívnak?Privibe megírod?
2012. febr. 6. 16:18
 45/45 anonim ***** válasza:
Írtam.
2012. febr. 6. 16:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!