Ha vmikor az Elte jogász szakára szeretnék menni, akkor miből érettségizzek, miből tegyek felsőfokú érettségit, meg nyelvvizsgát, stb? Mi szükséges hozzá?
Paragrafus? A § bekezdést jelent egy törvényben, szóval megszámlálhatatlan számú van belőle... (Sokszor egy-két mondat egy paragrafus.)
Szerintem nem erre gondoltál. Mi érdekel pontosan?
Ha esetleg törvényre gondoltál, akkor itt minden mai nap hatályos törvényt megtalálsz: www.magyarorszag.hu - a Keresésre kell először fölül menni, aztán ott meg a Jogszabálykeresőre.
Mondok pár törvényszámot, amit szerintem érdemes és érdekes lehet megnézned:
- az új Alaptörvény: 2011. évi 425. (a sorszámukat amúgy római számmal szokás jelölni, de beírhatod így is, ha így egyszerűbb neked.)
- Családjogi törvény: 1952. évi 4.
- Polgári törvénykönyv: 1959. évi 4.
- Büntető törvénykönyv: 1978. évi 4.
- Munka törvénykönyve: 1992. évi 22.
Az évszámot és a sorszámot külön kockába kell írni keresésnél, de ezt majd látod úgyis, ha megnyitod az oldalt.
tudod amit mondani szoktak,hogy ez és ez paragrafus szerint
és akkor elmondja abban mi van
Olyankor egy adott törvény mondatait idézik. :)
Úgyhogy igen, akkor nyiss meg egyet ezek közül, és olvasgasd. :)
Vagy mondd meg, milyen téma érdekelne jobban, és akkor megpróbálom megmondani, hogy ahhoz milyen törvényt (vagy más jogforrást) nézz.
Ha beírtad a számokat, és rányomtál a keresésre, akkor lejjebb görgetve ott kell lennie a törvénynek. Hol akadsz el? A keresés-rész megvan?
[link] - elvileg ez a családjogi törvény, de nem tudom, hogy így közvetlenül meg lehet-e nyitni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!