Mi az a bölcsészet? Mi csinál egy bölcsész?
hmm... hát millió féle dolgot tanulhat ott: idegen nyelveket, mehet magyartanárnak, újságírást, dramaturgiát, művészettörténetet, irodalomtörténetet...
én is szerettem volna az lenni, de hát sajnos manapság bölcsész diplomával alig lehet elhelyezkedni.
amúgy nálunk (a műszaki egyetemen) erre a kérdésre valószínű az lenne a válasz, hogy lóbálják a lábukat, amíg mások a Föld energiakészletét próbálják növelni és megmenteni a világunkat :) (mondá ezt szeretett analízistanárunk, félreértés ne essék, én megvagyok a bölcsészettel, de aki ült már benn vektoralgebra zh-n...)
A bolcsesz az elvontabb, human tudomanyokkal foglalkozik. Hogy ezek mik, azt megtalalod a felvi.hu-n.
Egyebkent nem olyan halalra itelt ez a bolcsesz dolog, sokan temetik elore a bolcseszeket, de abbol is lehet karriert csinalni.
A "bőcsész" hosszú, zsíros hajjal, saruban, tarisznyásan elmélkedik a világ nem exact dolgairól, művészetekről, nyelvekről, irodalomról,zenéről etc.
:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!