Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták vagy egyetemre...

Egyetemisták vagy egyetemre készülők! Mit szólnátok ha bevezetnék, hogy aki állami támogatással tanul, az x évig nem mehet külföldre dolgozni?

Figyelt kérdés
A kérdés adott, kíváncsi vagyok a válaszokra. Én is egyetemista vagyok, a feltevés valahol jogos, mégsem örülnék neki.
2011. szept. 8. 15:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Félig jogos, félig nem.

Addig semmiképpen, míg nincs munka, nincs normális fizetés. Ha normálisan megfizetik a munkámat, és kapok is állást, akkor oké.

Bár azért hozzátenném, hogy nem az állam pénzén tanulok. Azt a pénzt bizony a szüleim fizették ki adó formájában....

2011. szept. 8. 19:45
 12/15 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy, hogy mennyi az az x. A jelenlegi tervezet szerint x=7 vagy x=15. Mindkettő túlságosan nagy, különösen ha nem tudnak munkát adni a szakmában.
2011. szept. 9. 19:42
 13/15 A kérdező kommentje:

Én mondjuk 5-öt bevállalnék, de 15-öt már biztosan nem, akkor inkább megpróbálom kifizetni a tandíjamat. 5 év alatt kiderül, hogy kapok-e itthon tisztességes állást, ha nem akkor mondhatni még időben tudok lépni.

Az indokom egyszerű. Megértem az államot és megértem azt is, hogy a szüleim pénzén képezik ki pl. azokat az orvosokat, akik később külföldre mennek, így tisztességes adófizetőként ha kórházba kerül valaki nem kap a pénzéjért úgymond semmit, mert nem lesz aki ellássa.

Ugyanakkor megértem a fiatalok szemszögét is, hisz én is az vagyok, akik azt mondják, hogy nem fognak éhbérért itthon gürcölni, amikor máshol sokkal könnyebb lenne minden.

2011. szept. 10. 01:09
 14/15 anonim válasza:
Az államnak is van esze, fizessen a tanuló (ami nem kevés), aztán meg munkahelye lesz az utcai sepregetés, lapátolás. Megszorítások vannak. Kell a pénz, de kevesebb megy ki az államkasszából. Vagyis munkahely semmi, sőt, már ki sem mehetnek külföldre. Hát ezért.
2013. jan. 2. 19:58
 15/15 anonim ***** válasza:
Azért kimehetnek... ha fizetnek. De az ottani nagyobb fizetésből amúgy is ki lehet fizetni, különösen a diákhitel 2-t, aminek kamata mindössze 2%. Ha pedig vissza lett fizetve, akkor már semmilyen kötelezettség nincs.
2013. jan. 3. 22:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!