Egyetemisták vagy egyetemre készülők! Mit szólnátok ha bevezetnék, hogy aki állami támogatással tanul, az x évig nem mehet külföldre dolgozni?
Félig jogos, félig nem.
Addig semmiképpen, míg nincs munka, nincs normális fizetés. Ha normálisan megfizetik a munkámat, és kapok is állást, akkor oké.
Bár azért hozzátenném, hogy nem az állam pénzén tanulok. Azt a pénzt bizony a szüleim fizették ki adó formájában....
Én mondjuk 5-öt bevállalnék, de 15-öt már biztosan nem, akkor inkább megpróbálom kifizetni a tandíjamat. 5 év alatt kiderül, hogy kapok-e itthon tisztességes állást, ha nem akkor mondhatni még időben tudok lépni.
Az indokom egyszerű. Megértem az államot és megértem azt is, hogy a szüleim pénzén képezik ki pl. azokat az orvosokat, akik később külföldre mennek, így tisztességes adófizetőként ha kórházba kerül valaki nem kap a pénzéjért úgymond semmit, mert nem lesz aki ellássa.
Ugyanakkor megértem a fiatalok szemszögét is, hisz én is az vagyok, akik azt mondják, hogy nem fognak éhbérért itthon gürcölni, amikor máshol sokkal könnyebb lenne minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!