Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Olasz nyelvvizsgát hol tegyek?

Olasz nyelvvizsgát hol tegyek?

Figyelt kérdés
csinált már vki vhol olasz nyelvvizsgát? Hol? Milyen típusfeladatok vtak és miből készültetek fel? Jártatok elötte tanfolyamra?
2011. aug. 21. 21:40
 1/9 anonim ***** válasza:

én mikor keresgéltem, hogy hol tehetnék, akkor a bme-t, origót és a cils nyelvvizsgát találtam.. angolból állítólag az origo elég nehéz, és állítólag az olasz se sokkal könnyebb.. a cilsre nekem azt mondta az olasztanárom, hogy felejtsem el, teljesen nonszensz feladattípusok vannak benne (ráadásul megírod, kiküldik olaszországba, és vmi három-négy hónap, mire megérkezik a bizonyítvány elvileg, a többinél meg egy hónap után tudod az eredményt, onnantól meg nem tudom mennyi, mire kiküldik a bizonyítványt, de ha kell, elmehetsz igazolásért, h már letetted a vizsgát). én most a bme nyelvvizsgára megyek, a neten van egy próba feladatsor, meg azt hiszem a szóbeli tételek is fent vannak.

tanfolyamra nem jártam, a suliban tanultam csak olaszul.

2011. aug. 21. 22:01
 2/9 A kérdező kommentje:

köszi h írtál:) Az olasz intézetnél nem próbálkoztál? én most néztem és láttam h ott is lehet tanfolyamokra járni. Ha valaki hozzá tud majd ehhez szólni az kommenteljen

köszi

2011. aug. 21. 22:06
 3/9 anonim ***** válasza:

BME, CILS

a BME helyi, a CILS olasz (kiküldik a nyelvvizsgát, ott javítják stb.)

vagy ha középfokút szeretnél, jelentkezz be emelt szintű érettségire. 60% felett jár a középfokú nyelvvizsga, a megjegyzésekhez odaírják. és akkreditált, érvényes stb. :)

2011. aug. 21. 23:24
 4/9 anonim ***** válasza:
(ráadásul az érettségire fel lehet készülni úgy, hogy letöltöd az eddigi évek feladatsorait és hanganyagát.)
2011. aug. 21. 23:25
 5/9 A kérdező kommentje:
és az emelt érettségi nem nehezebb mint a középfokú nyelvvizsga?
2011. aug. 21. 23:27
 6/9 anonim ***** válasza:
szia, az első válaszoló vagyok:) igazából nem akartam tanfolyamra menni, év vége felé jártam különórákra a tanáromhoz. az emelt érettségi jóval nehezebb (szerintem), nekem az 59% lett, a középfokú nyelvvizsga típusfeladatokat meg megírom 75-80%ra simán. ha középiskolás vagy, akkor megéri megpróbálni az olasz emeltet, mert ingyen van, a nyelvvizsga meg 20ezer körül. már ha egyáltalán középfokút szeretnél csinálni:)
2011. aug. 22. 12:31
 7/9 anonim ***** válasza:

az érettségit ajánlós vagyok, hát... nekem jobban sikerült az érettségim, mint amikor nyelvvizsga teszteket csináltam a tanárommal. :D szóval egyéne válogatja. én jobban megszoktam az érettségiben szereplő feladattípusokat, azok jól mennek. (74% össz.)

ha középiskolás vagy, ahogy a válaszoló írja, megéri az érettségi, mert olcsóbb. meg könnyebb feladatsort találni, hozzáértő tanárt.

2011. aug. 22. 12:38
 8/9 A kérdező kommentje:

akkor lehet h kipróbálom majd az érettségit. Az a tovább tanulásba mennyire számít majd bele. Orvosira szeretnék menni de ha mondjuk nem sikerül az érettségi és csak 30% lesz akkor az nem húzza majd le az átlagot? Orvosira Biológia és kémia kell amúgy.

ja és igen középfokú nyelvvizsgát szeretnék egyenlőre:D

2011. aug. 22. 22:00
 9/9 anonim válasza:
ha orvosira mennél, akkor a választott tantárgyad biosz lesz, vagy kémia, így hülyeség az olasz érettségi. A mi sulink bme nyelvvizsgaközpont és oktatnak olaszt, de azt sajnos nem tudom, hogy olaszt nyelvvizsgát is lehet-e itt tenni..
2011. aug. 25. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!