Olasz nyelvvizsgát hol tegyek?
én mikor keresgéltem, hogy hol tehetnék, akkor a bme-t, origót és a cils nyelvvizsgát találtam.. angolból állítólag az origo elég nehéz, és állítólag az olasz se sokkal könnyebb.. a cilsre nekem azt mondta az olasztanárom, hogy felejtsem el, teljesen nonszensz feladattípusok vannak benne (ráadásul megírod, kiküldik olaszországba, és vmi három-négy hónap, mire megérkezik a bizonyítvány elvileg, a többinél meg egy hónap után tudod az eredményt, onnantól meg nem tudom mennyi, mire kiküldik a bizonyítványt, de ha kell, elmehetsz igazolásért, h már letetted a vizsgát). én most a bme nyelvvizsgára megyek, a neten van egy próba feladatsor, meg azt hiszem a szóbeli tételek is fent vannak.
tanfolyamra nem jártam, a suliban tanultam csak olaszul.
köszi h írtál:) Az olasz intézetnél nem próbálkoztál? én most néztem és láttam h ott is lehet tanfolyamokra járni. Ha valaki hozzá tud majd ehhez szólni az kommenteljen
köszi
BME, CILS
a BME helyi, a CILS olasz (kiküldik a nyelvvizsgát, ott javítják stb.)
vagy ha középfokút szeretnél, jelentkezz be emelt szintű érettségire. 60% felett jár a középfokú nyelvvizsga, a megjegyzésekhez odaírják. és akkreditált, érvényes stb. :)
az érettségit ajánlós vagyok, hát... nekem jobban sikerült az érettségim, mint amikor nyelvvizsga teszteket csináltam a tanárommal. :D szóval egyéne válogatja. én jobban megszoktam az érettségiben szereplő feladattípusokat, azok jól mennek. (74% össz.)
ha középiskolás vagy, ahogy a válaszoló írja, megéri az érettségi, mert olcsóbb. meg könnyebb feladatsort találni, hozzáértő tanárt.
akkor lehet h kipróbálom majd az érettségit. Az a tovább tanulásba mennyire számít majd bele. Orvosira szeretnék menni de ha mondjuk nem sikerül az érettségi és csak 30% lesz akkor az nem húzza majd le az átlagot? Orvosira Biológia és kémia kell amúgy.
ja és igen középfokú nyelvvizsgát szeretnék egyenlőre:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!