Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A pedagógusigazolvány kiváltás...

A pedagógusigazolvány kiváltásáért kell fizetni?

Figyelt kérdés

A héten nyaraltunk, és szükségem lett volna egy pedagógusigazolványra, de nekem nincs. Tanár vagyok egyébként.

Évekkel ezelőtt, mintha olyasmit mondtak volna a munkahelyemen, h 5000ft, amit én sokalltam, hisz annyira nem használnám ki, h az az ár megérje. Próbáltam rákeresni a neten, de sehol se látom, h fizetni kéne érte. Csak a nyomtatványokért valami pár forintot.

Azt olvastam, h évente kell érvényesíteni. Hogy működik ez az egész?

Elsősorban olyanoktól kérdezném, akiknek már van!

2011. aug. 20. 09:23
 1/1 anonim ***** válasza:

20/1997. (II. 13.) Korm. Rendelet

a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény végrehajtásáról

A Pedagógusigazolvány

(3) A Pedagógus igazolványt a munkáltató állítja ki a közalkalmazotti jogviszony, munkaviszony létesítését követő tizenöt napon belül, továbbá érvényesíti az e rendeletben foglaltak szerint. A Pedagógus igazolványért a munkáltató az önköltséget meg nem haladó mértékű fizetési kötelezettséget írhat elő. A Pedagógus igazolvány nyomtatványt a munkáltató igényli a forgalmazótól.

2. § (1) A Pedagógus igazolványt a munkáltató a kiállítás évét követően, minden év szeptember 15-ig a dátum feltüntetésével és bélyegzőjének lenyomatával érvényesíti.

Pedagógusigazolvány minden Magyarországon oktató tanárnak jár – a kártyát az iskolának kell igényelnie, és eljuttatnia az alkalmazottainak, méghozzá a munkaviszony megkezdésétől számított tizenöt napon belül, az utazási és kulturális kedvezményeket tehát az idei tanévben először oktató pályakezdők is igénybe vehetik. A kártya, amely minden év szeptember 15-ig érvényes, nemcsak az önkormányzati fenntartású iskolákban dolgozóknak jár, hanem az alapítványi és egyházi intézményben tanítóknak is.

2011. aug. 20. 09:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!