Az Etika óra mit takar? :D Mármint azt sejtem, hogy az illemről tanulunk, de mit hogy és milyen formában? : )
Gondolom:)
Arra jó,hogy átolvasd a következő óra anyagát vagy házit másolj:)
Amit írtam,általánosban volt nekünk,a gimis etika órára egyáltalán nem is emlékszem,gyanítom valami olyasmit csinálhattam,amit említettem
mi például ezeket vettük órán:fogyatékosság gazdagság szegénység itt olyat csináltunk hogy össze irtuk szerintük a gazdagok mit vesznek és a szegények,másik téma egy átlagos család mennyit költ mire egy hónapba/évbe meg sokat beszélgettünk
de ez szerintem tanártól függ
Nálunk az etika óra egy könnyed, lazább, mégis érdekes és komoly óra volt. Adott esetben beszélgettünk egy kicsit, máskor viszont "dolgozatot" írtunk.
A tankönyvben - ugyanis volt etika tankönyvünk - voltak leckék, ezek általában érdekességek voltak, legalábbis hetedikes vagy nyolcadikos fejjel érdekes dolgok voltak. Ezekhez a szövegekhez voltak feladatok. Ezeket kellett a füzetbe megoldani és ezt olvasta el a tanárnő, erre kaptunk jegyet.
Nagyon jók voltak ezek a "dolgozatok" mert gyakorlatilag a saját véleményünket, tapasztalatainkat kellett leírni egy adott témával kapcsolatban, pl. mit jelent számunkra a szegénység és a gazdagság, vagy a család stb.
Meg a tanárnő is nagyon aranyos volt, nagyon szerettük, egy-egy "tananyaggal" kapcsolatban sokszor ő is elmesélte a tapasztalatait, véleményét.
Szóval tényleg kicsit lazább, kötetlenebb, mégis érdekes óra volt! Én szerettem! :))
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!