Ettol a jatektol tenyleg edzettebb lesz az agyunk? Vagy csak ilen szobeszed?
ezekre a mahjong jatekokra gondolok: [link]
meg mikor kisebb voltam,akkor egyik rokonom szokta ezt jatszani,mert h edzi,jo az agyra. nem tudom mi igaz ebbol,de ha jo,igy felfrisiiti agyat,akk jatszanam gyakran,mert lassan itt a suli,bennem pedig semmmi aktivitas. tudom,h nem ettol fugg,h az ember okos e meg hasonlok,de gondoltam egy probat meger
köszi szépen a valaszt...
és tudnal legyszi mondani nekem ilyen logikai jatek nevet?
köszi!
privibe vagy ide fogod?:)
Ezek a kedvenc játékaim (nem tudom, hogy meg-e lesz mind a neten, mert ezeket még régebben gyűjtöttem össze, régebbi linkek):
1) át kell menni a túloldalra (hídon, folyón) de nem mehet mindenki egyszerre, ill. mindenki mindenkivel és nem is maradhat a parton akárki akárkivel
ez ugyanaz mint az előbbi, nem tudom fog-e mind a kettő működni (ez csak tartaléknak)
nem lehet a csónakban ill. a parton több kannibál mint misszionárius mert akkor megeszik őket
online játékok - Japán IQ teszt
nagyon rafinált
az Infó-ban bent vannak a föltételek
2) össze kel kapcsolni a vezetéket, úgy hogy ne maradjon ki semmi
úgy kell forgatni az elemeket, hogy ne maradjanak "sarkak", ill. szabad végek, de lehet több különálló alakzatot létrehozni
IQ tesztek
képkiegészítős
[link] _2
kell hozzá egypár angol szó, de nem sok
kell hozzá tudni pár angol szót, amúgy sajátságos IQ teszt, van ott vagy 4 féle (1-4) - More Idiot Tests
ez is olyasmi, de ráadásul hülye2 is
4) az útirányt kell "programozni"
a "funkció"-ba be lehet tenni utasítás sorozatot, amit a főrészben elég az f1 (f2) -vel hívni
Szürrealista logika kell hozzájuk, ki kell találni, hogy milyen sorrendben és mire kell kattintani
ha nem megy a hozzászólások között meg lehet találni a megoldást
rá kell jönni a lényegre, van három nehézségi szintje, jobb oldalt lent lehet beállítani
el kell jutniuk a békáknak a másik irányba
van ebből több rész
a golyókat egyszerre kell a helyükre mozgatni, kell hozzá logika
hasonló, de nehezebb
ebből 13 szint sikerült
11 szint sikerült
egér + kurzorok
ehhez is kell logika
ez a hidacskás, a víz fölött álló sárga hengerek azok teleportálók, ide - oda teleportálnak, de ha nagyobb dolgot kell akkor csak félig is ha nem fér ki a másik oldalon
kapcsold össze az égőket annyi vezetékkel (lehet átlósan is), de csak a szomszédosakkal ahány szám van rajtuk
úgy kell átrakni a pontokat (köröket), hogy ne legyen egy vonal se ami átmegy a másikon (nem lehet X az ábrában).
számtorony
ki kell mindig két liftet választani, de csak egyszerre 8 emeletet tudnak fölfele menni, vagy 13 emeletet lefele
lehet, hogy kissé bosszantó
itt egy kis szerkezetet kell a kerekekből összeállítani, úgy, hogy az képes legyen a piros kört (kereket) ill. más esetben négyzetet bevinni a piros mezőbe. Van két fajta kerék: előre forgó (sárga) meg hátra forgó (rózsaszín), aztán az összekötő rúd (faág, vízből való - ezt nem tudom mire kell használni). A piros X-szel törölni lehet az egyes elemeket javításkor. Nekem sikerült 1 től 10-ig az összes szint, aztán a 12-es és a 13-as szint.
Nekem csak az első kategória sikerült (Easy Course), a többi kifogott rajtam (ha két kis figura van, akkor a Shift-el kell váltani a másikra, Esc-kilépés, menü).
Hoshi Saga – Japán, 6 részes (ez a hatodik rész)
Lehet, hogy valamelyik játék indításánál nem az illető játék fog indulni, ez azért van, mert a reklámozottakat gyakran "ráteszik" a másikra és ez indul helyette
köszi,eddig e bekasat csinaltam meg,a többibe meg nem neztem bele:)
a japan iq és meg sok mas sajnos nem megy..
de nagyon szepen köszi,lesz mit jatszanom:o)
ezt hogy kell megcsinalni?:D mar annyit probalkoztam vele,de sosem sikerul megnyernem.
a kommentaroknal a foditoban lefordittattam magyarra,dehat olyan össz-visszre forditotta,es nemnagyon ertem.:/ azt kivettem belole,h mind a negy emberke fog menetelni valamerre.meg hasonlokat,de megsem tudom megoldani.
neked hogy sikerult?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!