Egyetem alatt albérlet. Ideiglenes lakcímkártya kell?
"sulid és a bejelentett lakcímed/otthonod között 90%os engedménnyel utazol"
Ezt a hülyeséget honnan sikerült szedned?
90%-os kedvezmény csak bérletre(!) van lakhely és iskola között, jegyre(!) pedig 50%-os nappali tagozatos diákként bármilyen viszonylatban.
"Ezt a hülyeséget honnan sikerült szedned?"
Drágám, ki mondta Neked, hogy nem bérletről beszélek?? Azt hittem ez evidens, ha az ember távol lakik a szüleitől, v. igazi otthonától, időnként hazalátogat, és mivel a bérlet olcsó...
Igazábol 400 km körül van és havonta egyszer járnék haza. akk ugy megérné vmi éves bérlet, v nem?
És akk a ideiglenes lakcímmel mi legyen?
400 km-re 21000Ft egy havi bérlet, havi egyszeri utazást jeggyel megúszod 5000 pár száz forintból...
Ideiglenes lakcímnek sok értelme nincs, ha nem vagy beteges, lényegtelen. Sürgősségi ellátásra úgyis jogosult vagy bárhol.
400 km-re havibérlet: 21.100 Ft
egy alkalmi jegy pedig: 5.000 Ft
forrás: www.elvira.hu vagy www.mav-start.hu
4x5.000=20.000 -> ezért mondtam, akkor már inkább bérlet, mert azzal bármikor utazhat az adott vonalon, akár máshova is, vagy többször is hazamehet, ha úgy adódik, csupán havi 1.100zal kerül többe.(Amúgy egy hónap nem négy hét, hanem 30 nap, úgyhogy a végén még meg is éri.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!