Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetem: koli vagy albérlet?

Egyetem: koli vagy albérlet?

Figyelt kérdés
2010. máj. 31. 13:02
 1/9 anonim válasza:
Melyik egyetem, melyik koli? ezek nélkül az infok nélkül kibeb@szott nehéz válaszolni... pesten pl mocsok drága egy albi, 40ezret fizetek a lakás harmadáért... a koli olcsóbb, de ahova én tudnék, ott szarabb. Pécsen faszább a koli, viszont az albi is olcsóbb, szegeden meg mindig részegek a kolis haverok... meg az albérletben lakók is... :D szal szerintem pontosíts :D
2010. máj. 31. 13:06
 2/9 anonim válasza:
Mindenképpen koli, ott van a társaság nagyobb része,ha valamit nem értesz átmész a szomszéd csoporttársadhoz és megkérdezed
2010. máj. 31. 13:06
 3/9 A kérdező kommentje:

Pécsi koli érdekel.

Kolival nekem az a bajom, hogy engem tanulás közben minden nesz zavar, meg nem tudom egyáltalán tudok-e ott hangosan tanulni, mert nálam ez úgy működik, hogy le-fel járkálok és hangosan mondom az anyagot :D

2010. máj. 31. 13:10
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyén függő. Nekem mindenképp albi, mert nehezen alkalmazkodom az éjjeli ordibáláshoz és folyamatos bulihoz. Tanuláshoz csendre és nyugalomra van szükségem, ha társaságra vágyom, átmegyek a koliba csoporttársakhoz, de este hazajövök a tiszta kis lakásomba aludni. Amúgy itt is egy csoporttársammal lakom, tudunk együtt tanulni.

Ha nem vagy annyira tanulós, könnyebb a szakod, vagy egyszerűen baromi jól alkalmazkodsz, akkor koli. Olcsóbb, sok minden helyben van, konditerem, kajálda, fénymásoló, stb. (jobb helyeken). Viszont nyárra ált. ki kell költözni. Mivel nekem itt van a legtöbb barátom, nyáron is szeretek itt lenni, kell a lakás (persze nyilván fizetni is kell).

Ha anyagilag megengedheted akkor inkább albi sztem, megválogathatod a lakótársakat, oda költözhetsz, olyan lakásba amilyenbe szeretnéd, és nem kell aggódnod a cuccaid és a kajád miatt :)

2010. máj. 31. 13:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha tanulni akarsz, inkább albérlet. Én is albis vagyok 3 éve, sztem jobb, mint a koli, de egyénfüggő!
2010. máj. 31. 13:22
 6/9 A kérdező kommentje:
Tanulni se ártana, szóval albi lesz :)
2010. máj. 31. 13:27
 7/9 anonim ***** válasza:

én pécsen voltam kolis (jakabhegy) és mindenképpen kolit javaslok! nagyon jó volt, sokkal-sokkal könnyebb volt hozzájutni a tanulnivalókhoz, együtt tanultunk, együtt buliztunk, rengeteg embert megismertem, mindenféle szakokról, sokan közülük a mai napig jó barátaim. Az albisok is hozzánk jöttek fel, szóval tényleg jó volt, nagyon élveztem. Szerintem ha most kezded a sulit, akkor az első évbe, amíg belerázódsz és kiismered magad az egyetem bürokráciájában, a tantárgyfelvételben, a követelményekben stb. stb., addig legyél kolis. Aztán ha nem jön be, legrosszabb esetben még év közben is átmehetsz albérletbe, de 2. évtől mindenképpen. Addig meg nem leszel egyedül, tudsz segítséget kérni és könnyebben megismered az embereket.

sok sikert, jó tanulást!

2010. máj. 31. 13:33
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok: én is hangosan tanulok, én kint a folyosón tanultam vagy az erkélyen. :)) persze nem teljes hangerővel, de senkit nem zavart :)

egy idő után pedig megtanultunk úgy tanulni, hogy volt, aki hallás alapján tanult jól, úgyhogy neki mondtam a tanulnivalót, így tutira tanultunk és mindketten jól jártunk és még szórakoztató is volt

2010. máj. 31. 13:35
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát mondanám azt, hogy jelentkezz koliba, aztán ha nem jön be, maximum keresel albérletet, csak éppen Pécsen már szeptemberben sem lehet normális albérletet találni, mert augusztusban kiveszik az összeset. Szóval ha nem jön be, akkor elég sokára tudsz kiköltözni.

Én mondjuk biztos imádnék kolis lenni, csak hát én eleve pécsi vagyok :D Igaz, ettől függetlenül albérletben lakom, de egyedül :)

2010. máj. 31. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!