Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nézi le sok ember a...

Miért nézi le sok ember a diplomásokat?

Figyelt kérdés

Komolyan már szégyellem, hogy egyetemista vagyok és diplomám lesz, eltitkolom társaságban.Ha kiderül mindenki azt gondolja: ó akkor te biztos nagyképű vagy és lenézel minket, azt hiszed okosabb vagy és hasonló szövegek mennek, meg elkezdik, hogy mehetsz mekibe, mikor azt sem tudja milyen szakon vagyok, meg hogy diplomás munkanélküli, okostojás.

Vagy ha csendesebb kedvem van akkor beszólnak, hogy "nem vegyülsz a por néppel"

2011. aug. 6. 18:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

20:41

Saját pénzből fizetem az egyetememet, és valószínűleg mérnökként el fogok tudni helyezkedni. Nem kéne általánosítani.

Amúgy meg miért ne legyen büszke egy egyetemista? Ha jól tanul, ha felvették, egyértelmű, hogy örül a fejének. De szerintem ez csak az elején van, az első 1 évben.

2011. aug. 6. 21:10
 12/20 anonim ***** válasza:
Még mindig mindenki általánosít, nem is írok semmit, de furcsa, hogy egy snassz érettségim van, mégis felfogom ép ésszel, hogy nem lehet skatulyázni... És igen, szeptembertől felsőoktatásban fogok tanulni, egyetemen, de nem leszek nagyképű, és nem nézem le a szakmunkásokat, mert akkor a szüleimmel kellene kezdenem...
2011. aug. 6. 21:13
 13/20 anonim ***** válasza:
20:41 És ez szerinted hány százaléka a diplomásoknak? Nekünk (a társaságnak, ahova járok) is megvan a véleményünk róluk (azokról, akiket 20 éves létükre apuci tart ki, és életében nem dolgozott), mi megdolgozunk a diplománkért, szó szerint, mert amikor csak lehet, dolgozunk suli mellett, vagy vért izzadunk vizsgaidőszakban, hogy minél több ösztöndíjat adjanak. Mit gondolsz azokról, akik saját jövedelemből vágnak bele, és a diploma számukra nem csak egy papír, hanem annak a kulcsa, amit mindig is csinálni akartak? Miért kell mindenkire ráhúzni a kaptafát?
2011. aug. 6. 21:15
 14/20 anonim ***** válasza:
51%
És, kedves 20:41, mi a helyzet azokkal, akiknek már a középiskolában volt annyi eszük, hogy tanuljanak, és bejutottak államilag támogatott képzésre? Őket is biztos apuci pénzeli. Csak a primitív ember általánosít, őket pedig valóban lenézem.
2011. aug. 6. 21:20
 15/20 anonim ***** válasza:
46%
Mert igen nagy százalékuk ilyen. Én saját döntésből nem mentem főiskolára, pedig sok helyre felvettek volna. Egyszerűen nem akartam közéjük tartozni! Irritál a tény, hogy 2-es 3-asokkal valakit felvesznek jogász szakra, természetesen fizetősre.
2011. aug. 6. 21:21
 16/20 anonim ***** válasza:
És miért általánosítok? Nem én általánosítok, hanem már a kérdező is megtette. Azért példálózom ezekkel a fizetős, semmi érő szakokra járó emberekkel, mert ezzel válaszolok a kérdésre, ugyanis miattuk nézik le a diplomásokat! Hiába vannak olyanok, akik tényleg megdolgoznak érte, és van értelme a diplomájuknak, a többiek azok, akik miatt "le vannak nézve".
2011. aug. 6. 21:28
 17/20 A kérdező kommentje:
Mindenki lenéz mindenkit, a diplomások a nemdiplomásokat, a nemdiplomások meg a diplomásokat, na most ha én azt szeretném hogy senki ne nézzen le akkor milyen végzettség kell hozzá?
2011. aug. 6. 21:35
 18/20 anonim ***** válasza:
Normális hozzáállás kell, a végzettség mindegy, de ez a magyar virtus, őszintén, mit vártál?
2011. aug. 6. 22:22
 19/20 anonim ***** válasza:

Te figyi má, kérdező, mi a f@szt érdekel, hogy ki néz le, és miért? Olyat nem lehet, hogy csak teszed a dolgod, végzed az iskolát, és utána ha teheted elhelyezkedsz a szakmádban? Mi lenézni való van ezen? Hogy van egy lehetőséged, amit kihasználsz? Ne viccelj.

Persze ha egy pillanatra belegondolunk 20:41 észjárásába, kb sejtem honnan jön az általánosítás. Léteznek olyanok, akikről ő beszél. Egy bizonyos %. Ember nincs a földön aki megmondhatná hogy körülbelül mennyi. Aki tippel az újfent hülyeséget hord össze. A baj az, hogy ha 5-6 ilyen emberrel vagy körbevéve, és nem látsz ki a saját szemétdombodról akkor már el is könyvelheted hogy "minden főiskolás kitartott naplopó". És? Ha olyan lusta semmirevaló, akkor diploma után (ha megszerzi) is pont ennyit fog érni. Aztán bizonyos %-nál ott van a frusztráció, hogy nem sikerült fősulira bejutni, így különösen érzékeny a füle bármilyen beszédhelyzetben a főiskola, egyetem és felsőoktatás szavakra. Erre én pl nem tehetek. Nem is érdekel.

Én az ilyen támadásokkal nem foglalkozom, olyan társasággal meg nem kell vesződni akik szerint "semmirevaló diplomás" vagy éppen "semmirevaló szakmunkás" vagy.

2011. aug. 7. 05:42
 20/20 anonim ***** válasza:
miért tesz fel sok ember ilyen idióta kérdéseket?
2011. aug. 7. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!