Miért nézi le sok ember a diplomásokat?
Komolyan már szégyellem, hogy egyetemista vagyok és diplomám lesz, eltitkolom társaságban.Ha kiderül mindenki azt gondolja: ó akkor te biztos nagyképű vagy és lenézel minket, azt hiszed okosabb vagy és hasonló szövegek mennek, meg elkezdik, hogy mehetsz mekibe, mikor azt sem tudja milyen szakon vagyok, meg hogy diplomás munkanélküli, okostojás.
Vagy ha csendesebb kedvem van akkor beszólnak, hogy "nem vegyülsz a por néppel"
sztem is rossz a társaság, én fősulis leszek FSZ-es csak, még nem lesz diplomám de már most voltak olyanok akik ugy enem mentek tovább és kóstolgatnának ,h mi van hallom pesti fősulis csajszi leszel"
-.-" nem bírom az iylet ha lusta volt tanulni legalább ne tenne megjegyzést nem, én amíg tudok mind anyagilag is tanulni akarok,ezzel sztem semmi gond. Az emberekkel van a gond, hogy ma már az a divat ha nem vagy stréber aki tanul, hanem szakmunkás iszákos bunkó. Ez a menő, és lenézik azt aki akar. Ne keseredj el szerezz más barátokat ha idegesítő lesz a helyzet.
Hát érdekes egy társaság lehet.
Én úgy fogom fel a diplomát mint egy lehetőséget, nem pedig mint valami "felmentést " a kétkezű munka alól, hiszen nem biztosíték semmire. Egyszerűen csak egy lehetőség, mert diplomával elmehetsz pincérnek, de pincér képesítéssel nem mehetsz osztályvezetőnek.
Én még csak ezen az oldalon találkoztam ezzel a problémával,de itt viszonylag sűrűn,naponta-2naponta felteszik ugyanezt a kérdést és forditva is.
Most vagy én járok túl normális társaságba,vagy egy másik bolygón élek,mert sosem nézett le sneki a végzettségem miatt.(szándékosan nem írom,hogy milyen) .
Nem lehet inkább,hogy üldözési mániátok/mániája van a gyks fórumozók egy részének?
Azért mert a diplomás felsőbbrendűnek gondolja magát. Azt gondolja, hogy apuci befizeti egy szar fősulira, kap egy semmitérő diplomát, és ő a világ ura, aztán meg panaszkodik, hogy ő a szegény diplomás munkanélküli.
Na ezért nézik le a diplomásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!