Felsőfokú nyelvvizsgára van esélyem ezekkel az eredményekkel?
angol középszintű érettségi: 98%
angol emeltszintű érettségi: 86%
angol középfokú nyelvvizsga: 84%
Most felsőfokra szeretnék menni, de nem vagyok benne biztos, hogy meglenne a 60%. Szerintetek?
azt gondolom, ez nem az érettségi százalékoktól függ, mert azért a kettő teljesen másjellegű. Ha valaki ezekből a százalékos eredményekből megjósolja neked a felsőfokú nyelvvizsga sikerét, le a kalappal előtte.
Az én véleményem az, hogy egy középszintű érettségin nem nehéz 90% fölötti eredményt elérni. Viszont a középfokú nyelvvizsgán elért 84%-od az már mindenképpen bízakodásra akad okot a felsőfokot illetően.
11:46 vagyok
A felsőfokúm 90% lett, de hozzá kell tennem, én nap mint nap használom az angolt, mindennap olvasok szakszövegeket és híreket, cikkeket angolul, emellett volt 2-3 angol nyelvű tárgyam a 1,5 év alatt az egyetemen, ezek remekül kiegészítették a "hagyományos" készülésemet.
Én most megyek egyetemre.
Én is felvehetek majd tárgyakat angol nyelven?
Vagy Te konkrétan angol nyelvű szakon voltál?
Nem, nem angol nyelvű szakon tanulok, de vannak olyan tárgyak meghirdetve, amelyeket idegen nyelven nyelven oktatnak pl. egy adott kötelező tárgy, ami tematikájában azonos a magyar nyelvűvel, csak éppen idegen nyelven zajlik, vagy egy más választható/kötelezően választható tárgy (illetve mivel én nemzetközis vagyok, nekem kötelezően is vannak beépítve a tantervembe szaknyelvi és szakmai ismeretbővítő tárgyak több nyelven).
Az, hogy neked is lesz-e erre lehetőséged, az az adott egyetemtől függ, illetve attól, hogy mit fogsz tanulni (?).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!