Az iskolába be lehet-e menni részegen ha arra házirendi szabály nincs?
Sziasztok !
A mai nap egyik tanárnő felvitt az igazgatóiba, megszondáztatott és közölte velem hogy fegyelmi tárgyalásban részesítenek. Alapos olvasás után rájöttem hogy a házirend csak azt szabályozza hogy az iskolában dohányozni és szeszes italt fogyasztani tilos. Erről itt egy kép : [link]
Én az iskolában szeszes italt nem fogyasztottam és nem is dohányoztam. A tanárnő egy fél deci boros kólával fogott meg , rögtön be is ismertem hogy mi van benne, viszont sem ő, sem senki nem mondhatja hogy én abból az iskolában ittam ! Ilyen helyzetben mondhatom hogy nincs benne a házirendbe ? Ezenkívül a tanár hazazavart megfosztva a szavazati jogomtól (pártokra kellett szavazni, iskolai rendezvény keretében). A hozzáértőktől köszönöm a segítséget ! A miért ittál válaszokból nem kérek.
Ez a maradék volt vagy ettől szédelegtél?
Maradék :D a 2 literes flakon alján volt annyi.
Amúgy 12en ittunk 12 liter bort (fehér-vörös-kólás).
A fegyelmit megúszták annak ellenére h 10.esek vagyunk középsuliban.
ha ti is jó suliba jártok akk nemfogják az éveteket ennyi miatt elszúrni.
Figyelj, egyszer megesik, és nem is fognak kirúgni miatta. Bár nálunk majdnem kirúgták ilyenért az egyik srácot, de megúszta.
A probléma az, hogy még neked áll feljebb, és próbálsz olyan magabiztos lenni,mintha neked lenne igazad: hiszen nics benne a házirendben! Hát nincs, de ezt minden hülye tudja, hogy ha részegen mész be órára, az azt jelenti, hogy nem voltál olyan állapotban, hogy részt vegyél az órán. Ez pedig KÖTELESSÉGED. Úgyhogy húzd be füled-farkad, és addig ne akarj a JOGAIDDAL élni, amíg a KÖTELESSÉGEIDET nem teljesíted maradéktalanul. Ezzel talán egyetértesz te is.
Fegyelmid valószínűleg lesz, hacsak a szüleid, vagy egy jóakaró tanárod ki nem bulizza az ellenkezőjét. Azzal védekezhetsz, ha nincs a házirendben semmilyen formában, még csak utalva se rá, h te ilyen állapotban mentél be, hisz ebben az esetben mulasztott az iskola, mégpedig a házirend teljes körű megfogalmazásában mulasztott, legalább is szerintem, de ebben nem vagyok biztos.
Ha ezt megfelelően ki tudod használni, elérheted, h megúszd az eljárás súlyos következményét, illetve azt is, hogy ezentúl nagy betűkkel belevéssék a házirendbe, hogy alkoholos állapotban megjelenni tilos, ami rendkívül vicces lesz, tekintve, h csak miattad írták bele, jó poén. :D
De ezt leszámítva, és most nem nagy szövegeket akarok írni, így mentél be, hát most no, egyszer mindent ki kell próbálni, de az tény, hogy ne úgy állítsd be az esetet, h még te vagy az áldozat. Könnyebb tisztában lennünk a jogainkkal, mint a kötelezettségeinkkel, főleg ebben a korban. Aztán ugyanez marad a helyzet, csak nem a könnyebb szóval, hanem a fontosabb szóval, hisz csak középiskolában szórakoztatnak ilyenekkel, utána rájössz, hogy magadnak tanulsz, vagy dolgozol, és senkit nem érdekel rajtad kívül.
Elnézést kértem a tanároktól, és egy igazgatói intőt kapok.
Nem kibújni akartam a probléma elől, de ha tényleg nincs benne akkor nekem ne magyarázzák hogy megszegtem a házirendet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!