Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az iskolába be lehet-e menni...

Az iskolába be lehet-e menni részegen ha arra házirendi szabály nincs?

Figyelt kérdés

Sziasztok !

A mai nap egyik tanárnő felvitt az igazgatóiba, megszondáztatott és közölte velem hogy fegyelmi tárgyalásban részesítenek. Alapos olvasás után rájöttem hogy a házirend csak azt szabályozza hogy az iskolában dohányozni és szeszes italt fogyasztani tilos. Erről itt egy kép : [link]

Én az iskolában szeszes italt nem fogyasztottam és nem is dohányoztam. A tanárnő egy fél deci boros kólával fogott meg , rögtön be is ismertem hogy mi van benne, viszont sem ő, sem senki nem mondhatja hogy én abból az iskolában ittam ! Ilyen helyzetben mondhatom hogy nincs benne a házirendbe ? Ezenkívül a tanár hazazavart megfosztva a szavazati jogomtól (pártokra kellett szavazni, iskolai rendezvény keretében). A hozzáértőktől köszönöm a segítséget ! A miért ittál válaszokból nem kérek.

2009. ápr. 8. 17:54
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok házirendben szerepel az a szabály (hol ilyen, hol olyan megfogalmazásban), hogy a diáknak az órákon tanulásra alkalmas állapotban kell megjelennie. Ebbe az alkoholos befolyásoltság nem tartozik bele, mert pl. testnevelésórán könnyen le lehet szédülni úgy a kötélről, ami nem egészséges.

Más kérdés, hogy ha úgy mész iskolába, hogy iszol, az a szabályoktól függetlenül helytelen magatartás...

2009. ápr. 8. 18:13
 2/18 A kérdező kommentje:

"szabályoktól függetlenül helytelen magatartás.."

Senkinek nem szóltam be , senkibe nem kötöttem bele, szimplán szédelegtem és ennyi. Olyan miatt hagyne kapjak már büntetést ami nincs benne a házirendbe.

2009. ápr. 8. 18:20
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha már a szabályoknál szó szerinti értelmezésénél járunk: nincs rajta a konnektoron, hogy tilos belenyúlni, mégsem követelhetsz kártérítést, ha beledugsz egy 100-as szöget...

Abba viszont bele lehet gondolni, hogy az iskolának milyen jót tesz, ha egy osztálytársad hazamegy és otthon elmeséli, hogy "X. Y. úgy jött be az iskolába, hogy szédelgett". Onnantól kezdve pedig teljesen mindegy, hogy fél boroskólával fáradtál be az oktatási intézménybe avagy két üveg vodka után kúsztál be valahogyan, az ítélet egy: ebben az iskolában volt már részeg tanuló. Az igazgató sem hagyhatja, hogy ilyen híre keljen az iskolának - azon kívül ha a többiek látják, hogy te megúszod büntetés nélkül, akkor ők is rászoknak. A következő már egy nagy lazával fog beállítani, utána jönnek egy felessel, két felessel... Mert ha te megúsztad, akkor nekik is lehet. Nem gondolom, hogy túlságosan jó lenne az iskolának, ha mindenki atomrészegen szaladgálna benn - de a biztonság kedvéért úgy, hogy a kapuban, belépés előtt itták meg, benn pedig nem kötekednek. Sok száz támolygó diákkal nem lehet mit kezdeni... Ezért az ilyet még az elején kell szankcionálni, az pedig a te személyes peched (vagy hülyeséged, attól függ, hogy nézzük, én inkább pechnek tartom), hogy éppen téged kaptak el.

2009. ápr. 8. 18:28
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is volt ilyen a suliban. Épp nyílt nap volt, amikor ugyebár volt tanítás, de nem nagyon foglalkoztak velünk, így sok lyukas óránk is volt, ezért többen hoztak piát. Tartottunk egy kis osztálybulit a szünetben, de hamar lebuktunk. Sokakat előállítottak, egy fiút kirógtak, mert amúgy is sok volt rá a panasz, egyet fegyelmire vittek, de megvédték a tanárok. Többség osztályfőnökit kapott meg igazgatói litániát. Ha el is visznek fegyelmire, még nem 100, hogy ki is rúgnak.. Ne parázz, nem érdeke a sulinak.
2009. ápr. 8. 18:32
 5/18 anonim ***** válasza:
94%

Mi is voltunk az osztállyal Múzeumban. és vittek páran 1kis piát ott atom részegre itták magukat a tanár úgy cipelte a srácokat mint a dögöt.:D

suliban szondáztatás majd fegyelmi.

2009. ápr. 8. 18:35
 6/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok rossz tanuló , nincs velem semmi probléma, viszont pont az a tanár kapott el aki általába borszagú. Osztálytársaim hogy védhetnek meg? Ha tanúsítják hogy velük voltam és nem ittam?
2009. ápr. 8. 18:37
 7/18 A kérdező kommentje:
És a fegyelmikből mi lett?
2009. ápr. 8. 18:38
 8/18 anonim ***** válasza:
75%

nemsok esély van rá mert at nár szemében kapásból az lesz h védenek téged ami természetes ien szoros barátságnál.

de ha szóbahozzátok a tanár borszagúságát még azért is kaphattok.:) szóval nemtom mit lehetne tenni.:S

2009. ápr. 8. 18:39
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

"fél deci boros kólával fogott meg"

Ez a maradék volt vagy ettől szédelegtél?

2009. ápr. 8. 18:54
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk egyébként nem volt ebből gond. Jók voltunk, jól tanultunk. Volt, hogy 7-8. óra előtt volt egy lyukasóránk, akkor rendszeresen kijártunk a pubba sörözni.
2009. ápr. 8. 18:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!