Hogy helyes, vesszővel, vagy anélkül?
Figyelt kérdés
Köszönöm, Anita! vagy Köszönöm Anita!2011. aug. 2. 19:02
1/10 anonim válasza:
Attól függ.
Ha te vagy Anita és valamit meg szeretnél köszönni akkor vesszővel.Ha pedig valakinek akarsz megköszönni valamit akkor vessző nélkül.
3/10 A kérdező kommentje:
Nee, akkor helytelenül írtam eddig.:( kösziii
2011. aug. 2. 19:06
4/10 A kérdező kommentje:
,,Vagy:
Köszönöm!
Anita,,
Ezt akkor irják igy, ha én vagyok az Anita...
De, én arra voltam kíváncsi, ha Anitának írok.:)
2011. aug. 3. 16:20
5/10 A kérdező kommentje:
,,Ha te vagy Anita és valamit meg szeretnél köszönni akkor vesszővel.Ha pedig valakinek akarsz megköszönni valamit akkor vessző nélkül.,,
Azt mondják, hogy ez nem helyes.:S
2011. aug. 3. 16:21
6/10 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, én arra vagyok kíváncsi, ha Anitának írok.:)
2011. aug. 3. 16:23
7/10 anonim válasza:
Köszönöm, Anita. Ugyanis az "Anita" megszólítás, a megszólítást meg külön mondatrésznek vesszük. Mint ahogy azt is, hogy pl.: "Látlak, Anita!"
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi!:)
2011. aug. 4. 09:22
9/10 anonim válasza:
Kell a vessző, mert megszólítod! Az első hülyeséget írt, akkor is kell, mikor Anitának mondod.
10/10 A kérdező kommentje:
Igen, már tudom. Köszi!:)
2011. aug. 28. 09:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!