Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 500 pontos felvételi rendszerb...

500 pontos felvételi rendszerben hogyan lehet elérni a 100 többletpontot?

Figyelt kérdés
Egy emelttel és egy felsőfokú nyelvvizsgával csak 90 pontom lenne. (Lesz még egy emeltem is, de azt azon a szakon, amin felvételizek, nem veszik figyelembe) Mivel tudnék még 10 pontot keresni?
2011. júl. 31. 12:03
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Jajj, ne haragudj :) hát de döntened kell, hogy melyik lesz az 1. helyen.. :) és az orvosihoz jó lenne az emelt kémia is, pluszpont miatt(SOTE-n 430 felett volt a ponthatár, szóval kell a pont...)

Te tudod.. sztem inkább az orvost válaszd, de ezt neked kell érezned

2011. júl. 31. 15:21
 12/19 anonim ***** válasza:
* mármint bioszra gondoltam
2011. júl. 31. 15:21
 13/19 A kérdező kommentje:

Hát az lemaradt, hogy <b>állat</b>orvosi :D

És az is lesz megjelölve első helyen :) A szüleim megnyugtatása végett lesz ott az a jog.

És emelt kémiám lesz :D :D :D

+ 2 középfokú nyelvvizsgám - majd még rágyúrok az angolra, de szerintem fél év alatt azzal is elleszek.

Felvételi pontok szerint: 50+28+28=100 :D

Csak amikor kiírtam a kérdést, nagyon nem állt szándékomban az angol nyelvvizsgát is megcsinálni. Most jelenleg német felsőfokúra gyúrok, de sajnos csak azzal nem lenne meg a maximális 100 pont :S

2011. júl. 31. 16:08
 14/19 A kérdező kommentje:
Am. az emberorvosin :D is gondolkodom :)
2011. júl. 31. 16:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos két középfokú nyelvvizsgával és 1 emelttel nem lesz meg a 100 pluszpontod, ki kell ábrándítsalak.

Ugyanis hiába 28 pont egy közép, ha kettőd van akkor is csak max 40-et kapsz. Ha van egy felsőfokúd az is 40 pontot ér. ehhez hozzá jön az 50 pont az emeltért, de ez így is csak 90!

Hacsak nem vagy hátrányos helyzetű vagy OKTV helyezett, akkor az egyetlen módja a 100 pluszpontnak, a 2 db emeltszint. Ez sajnos így van, nézz utána bátran!

2011. júl. 31. 16:43
 16/19 anonim ***** válasza:

2011 pontszámítás: [link]

2012 pontszámítás: [link]

2011. júl. 31. 16:52
 17/19 A kérdező kommentje:

Szeretem Magyarországot, és főleg a magyar oktatási rendszert :S

Meg főleg ezt s ok változtatást :S

Azért köszönöm a válaszokat, és a linkeket :)

2011. júl. 31. 17:14
 18/19 A kérdező kommentje:

Amúgy meg adjon válasz erre a kérdésre valaki!

Ha az állam arra hajt, hogy növelje sz idegennyelven beszélők számát (pl vannak már most olyan szakok, ahol min. 3. középfokú / 2 felsőfokú az kulcsa a diplomának), akkor mi a fenéért adnak kevesebb pontot a nyaelvvizsgákért, hm? Akkor kösség a felvételhez a kötelező emelt érettségiket, de ne ennek az értékéből vonjanak le!

2011. júl. 31. 17:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Szerintem azért mert manapság már egyáltalán nem ritka hogy valakinek nyelvvizsgája van...

Én egy tök átlagos erősségű gimibe jártam, és még nálunk is az osztály 4/5-ének volt nylevvizsgája (volt akinek több is)

2011. júl. 31. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!