Tényleg ennyire értéktelen lenne a diploma?
Idén megyek egyetemre, közgazdásznak, és mindenki azt mondta, hogy fölösleges, minek diploma, ugyan úgy munkanélküli leszek, elvették a lelkesedésem, én szeretnék közgazdász lenni, de lehet, hogy tényleg igazuk van és semmire nem megyek majd vele ha elvégzem úgy, hogy tudom is majd, igaz akik ezt mondták mindnek van egy érettségije vagy 8 általános és ismerős által van jó munkahelyük, nekem nincs ilyen ismerősöm aki berak jó helyre, úgyhogy a tanulást választom.
Tényleg ilyen nehéz lehet elhelyezkedni közgazdászként?Vagy bármilyen diplomával?Azt olvastam neten, hogy keresett szakma.
"Igen, tényleg ennyire értéktelen. (És nem, nem savanyú a szőlő, ott végeztem, ahol szerettem volna, és munkám is van.)"
- Akkor csak szeretsz károgni. Ez a harmadik opció.
Kmolyan mondom, az ilyen kérdéseknél már csak a válaszokat értem kevésbé. Hogy-hogy felesleges a diploma? Ha valaki tanárnak, tanítónak, orvosnak, jogásznak, közgazdásznak készül, az megtudja tenni, hogy ne legyen diplomája? Nem. Akkor mi a kérdés? Ja, annak felesleges, aki nem csak tehetségtelen azon a területen, de igazából nem is tudja, mit akar magával, és mit fog tanulni. Sajnos a bölcsészkaorokon, de az ilyen gazdasági területű szakokon is sok ilyen ember gyűlik össze.
És mi az, hogy tanuljon szakmát? Csak úgy, bármilyet, csak jöjjön a pénz? Miből gondolja, hogy az neki való. Meg az is rejtély, honnan jön az a tévhit, hogy szakmával könnyebben el lehet helyezkedni.
Ami az igazság, az az, hogy szakmunkások közt is ugyanúgy van rengeteg munaknélküli, mint diplomások közt. Tény, hogy vannak hiányszakmák; de diplomások közt is vannak, akikből leehtne több. (pl. természettudománnyal foglalkozó tanárok)
Nekem is megvan a véleményem az említett szakról, de azért ne legyünk már ennyire szélsőségesek, és ne higgyük azt, hogy mindenre egy válasz helyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!