Van rá esélyem, hogy nyomozó lehessek?
Jövőre érettségizek és a pontkalkulátorban bárhogy is számolom a jegyeket, 346 pont jön ki, ami korán sem lenne elég a bűnügyi szakra. Mégis nincs valamilyen "kis kapu" erre?
köszönöm a válaszokat!
18/F
Miért ne lenne? Írsz egy jó érettségit és a kutyát nem fogja érdekelni, hogy milyen volt a bizonyítványod.
Létezik az a számítási módszer is, hogy a két felvételi tantárgy pontszámának összege x2
Nagyon felcsigáztál és egyben meglepődtem a válaszodon :) Mintha ma pont láttam volna ezt, de nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen... Betudnál jobban avatni?
Az az igazság, hogy idén (11.-ben) :
- Irodalom: 5
- Nyelvtan: 4
- Történelem: 3
- Matematika: 3
_ Angol: 5
voltam, és most 12.-ben úgy tervezem, hogy a töri, matek 1 jeggyel jobb legyen..
Ezeken kívül amiket leírtam még mi kellene ahhoz, hogy simán bejuthassak az RTF-re? Ott pl. ez a pontszámítási módszer működik?
Természetesen, ez országos. A pontokat úgy számítják, ahogy neked a legkedvezőbb. Ha te írsz mondjuk matekból és a másik felvételi tantárgyadból 90%-os érettségit és van egy nyelvvizsgád, akkor az 90+90 = 180*2 = 360 + a nyelvvizsga. Az emelt szintű érettségi is húz a pontjaidon.
Őszintén fogalmam sincs mi oda a felvételi tantárgyi követelmény,barátnőm pár éve ment oda, mesélt fizikai alkalmasságiról, ami elég kemény, de szerintem ez ha nyomozó akarsz lenni nem fog gondot okozni.
Törekedj a jó jegyekre és a nagyon jó érettségire.
Ha nem vesznek fel, akkor pedig elmehetsz rendőr szakközépbe is és utána is jelentkezhetsz a rendőrtisztire.
Nyomozó akarsz lenni, de mégis a kiskapukat keresed? :D
Ha annyi pontod van, akkor nyelvvizsga, emelt érettségi stb..kell és több lesz.
402 pont most az idei bűnügyi szakirány. 10 ponttal lejjebb vitték.
A nyelvvizsgával nincs gond, van egy C típusú angol középfokú vizsgám :)
Utánanézek, hogyan tudnám elérni ezt a ponthatárt.. És ez a számolás akkor tuti, igaz? :)
köszi a segítséget! Mindenkinek!
Nem. Belügyi rendészeti ismeretek, magyar, matek, töri.
Belügyet tanulsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!