Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van rá esélyem, hogy nyomozó...

Van rá esélyem, hogy nyomozó lehessek?

Figyelt kérdés

Jövőre érettségizek és a pontkalkulátorban bárhogy is számolom a jegyeket, 346 pont jön ki, ami korán sem lenne elég a bűnügyi szakra. Mégis nincs valamilyen "kis kapu" erre?

köszönöm a válaszokat!

18/F

2011. júl. 22. 00:17
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Miért ne lenne? Írsz egy jó érettségit és a kutyát nem fogja érdekelni, hogy milyen volt a bizonyítványod.

Létezik az a számítási módszer is, hogy a két felvételi tantárgy pontszámának összege x2

2011. júl. 22. 00:30
 2/17 A kérdező kommentje:

Nagyon felcsigáztál és egyben meglepődtem a válaszodon :) Mintha ma pont láttam volna ezt, de nem gondoltam volna, hogy létezik ilyen... Betudnál jobban avatni?

Az az igazság, hogy idén (11.-ben) :

- Irodalom: 5

- Nyelvtan: 4

- Történelem: 3

- Matematika: 3

_ Angol: 5

voltam, és most 12.-ben úgy tervezem, hogy a töri, matek 1 jeggyel jobb legyen..

Ezeken kívül amiket leírtam még mi kellene ahhoz, hogy simán bejuthassak az RTF-re? Ott pl. ez a pontszámítási módszer működik?

2011. júl. 22. 00:48
 3/17 anonim ***** válasza:

Természetesen, ez országos. A pontokat úgy számítják, ahogy neked a legkedvezőbb. Ha te írsz mondjuk matekból és a másik felvételi tantárgyadból 90%-os érettségit és van egy nyelvvizsgád, akkor az 90+90 = 180*2 = 360 + a nyelvvizsga. Az emelt szintű érettségi is húz a pontjaidon.

Őszintén fogalmam sincs mi oda a felvételi tantárgyi követelmény,barátnőm pár éve ment oda, mesélt fizikai alkalmasságiról, ami elég kemény, de szerintem ez ha nyomozó akarsz lenni nem fog gondot okozni.

Törekedj a jó jegyekre és a nagyon jó érettségire.

Ha nem vesznek fel, akkor pedig elmehetsz rendőr szakközépbe is és utána is jelentkezhetsz a rendőrtisztire.

2011. júl. 22. 00:52
 4/17 anonim ***** válasza:
Megnézed milyen érettségiket fogad el az RTF (felvételi tájékoztató könyv) és abból kiválasztasz kettőt (értelem szerűen olyat amiből te érettségizni fogsz és jól is megy) és abból megírod nagyon nagyon szuperül a záró vizsgádat. Én nem tudom, hogy mekkora a ponthatár a rendőrtisztin, de az biztos, hogy két erős 5ös középszintűvel jó fénybe tudsz majd kerülni. És persze egy nyelvvizsga sem lenne hátrány..
2011. júl. 22. 00:54
 5/17 Stojkovic válasza:

Nyomozó akarsz lenni, de mégis a kiskapukat keresed? :D

Ha annyi pontod van, akkor nyelvvizsga, emelt érettségi stb..kell és több lesz.

2011. júl. 22. 01:01
 6/17 A kérdező kommentje:

402 pont most az idei bűnügyi szakirány. 10 ponttal lejjebb vitték.

A nyelvvizsgával nincs gond, van egy C típusú angol középfokú vizsgám :)

Utánanézek, hogyan tudnám elérni ezt a ponthatárt.. És ez a számolás akkor tuti, igaz? :)

köszi a segítséget! Mindenkinek!

2011. júl. 22. 01:03
 7/17 anonim ***** válasza:
Persze, hogy igaz,nem is értem miért nem mondták még el nektek ezt a suliban.
2011. júl. 22. 01:04
 8/17 A kérdező kommentje:
Ha emeltet kellene választanom, akkor csakis az angolt.. Egyik érettségi tárgynak jó, nem?
2011. júl. 22. 01:05
 9/17 anonim ***** válasza:
Megnézem neked, egy pillanat.
2011. júl. 22. 01:11
 10/17 anonim ***** válasza:

Nem. Belügyi rendészeti ismeretek, magyar, matek, töri.

Belügyet tanulsz?

2011. júl. 22. 01:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!