Hogyan tudnék gyorsabban írni órán, ha jegyzetelni kell?
Figyelt kérdés
ha órán jegyzetelni kell akkor hogyan tudnék gyorsan mindent leírni anélkül hogy kimaradjon vmi . légyszi tanácsokat tippek köszi :)2011. júl. 15. 19:13
1/4 anonim válasza:
Rá kell érezni, hogy mi az, ami fontos, és mi az, ami nem.
Gondolom most váltasz iskolát (vagy középiskolába mész, vagy egyetemre), ne úgy képzeld el őket, mint egy gyorsíró tanfolyamot, hogy egyfolytában körmölni kell szusszanás nélkül.
2/4 anonim válasza:
Kihagyod a tölteléket, és csak a lényeget írod le. Persze ehhez tudni kell, mi a töltelék és mi a lényeg, mert sokszor a részletekben van a lényeg, amit az ember tölteléknek hisz.
Egyetemen mondjuk én géppel írok, szerencsére tudok olyan sebességgel írni mint ahogy egy átlagos ember beszél.
3/4 anonim válasza:
En pl roviditeni szoktam idonkent,es nem csak altalanos dolgokat mint a pl,hanem minden,az adott temaban sokszor szereplo szot,aztan ora utan szunetben vagy otthon atfutom a jegyzetemet es kiegeszitem ezeket a szavakat ha nem ertheto.idonkent azt is szoktam hogy egy gondolatbol amit le kene irni de nincs ido par szot lefirkantok -nem kell feltetlen a kulcsszavakat- aztan mikor van egy kis szunet az irasban gyorsan megnezem ezt a hianyos reszt es be szokott ugrani mit mondott a tanar. tovabba az ezert,mert szavakat nyilakkal helyettesitem, az is sokat segit.Meg ha sokat gyakorolsz,egy ido utan kepes leszel 600 fele figyelni :D en ugy szoktam hogy olvasom a kivetitot,hallgatom hogy a tanar mit mond -termeszetesen gyakran nem azt ami a kivetiton van- ,gondolkodom hogy az epp latottakbol es hallottakbol mit kell leirni es kozben irom az elozo percben latott-halott informaciokat :D
4/4 anonim válasza:
Nyilazz, rövidíts amennyit csak lehet! Nekem a töri jegyzetem szinte csak rövidítésekből áll, de simán érthető. Pl. Osztrák-Magyar Monarchia=OMM, Szovjetunió=Szu. Egy rakat időt megspórolsz ezekkel és oda tudsz figyelni az olyan idegen kifejezésekre, amiket először hallasz és idő kell míg feldolgozod és leírod, pl. deklarál
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!