Más iskolákban is bunkók a tanárok?
Nem gorombaságra értem, hanem mondok egy példát.
A minap az egyik órán leveleztem a mögöttem ülő gyerekkel és a padtársával. A tanár észrevette és elvette a levelet. Eddig megértem. De, hogy óra végén miért kell elolvasnia? Na ez elég bunkóság szerintem. Mi köze van a tanároknak ahhoz, hogy mi van a levélben?
Az oké, hogy elvenné, mert "zavartuk egymást a tanulásban", de nem így van mert nekünk 3-unknak előadást kellett csinálni abból az anyagból, így a könyökünkön jött ki. Sőt mind a hárman ötösök vagyunk ebből a tantárgyból.
Utána olvastam a neten ennek a dolognak, és ezt találtam:
"Tanuló az órán levelezést folytat és zavarja társait
Ebben az esetben a tanuló nem tesz eleget tanulási kötelezettségének, és korlátozza társai tanuláshoz való jogát
Ilyenkor a pedagógus a levelet elveheti, de annak tartalmát nem jogosult megismerni. A levelezés a tanórán kívül nem zavarja a tanítást, így a kicsengetés időpontjában a pedagógus köteles a levelet visszaadni."
Azt mondanom sem kell, hogy miután elolvasta, kidobta.
Mondjuk, így is jobb, mintha felolvasta volna hangosan, hogy mit írtunk az osztálybeli csajokról.:D
Ja és a vicces az, hogy mindig a tanár dumál arról, hogy milyen rossz, gusztustalan dolog a kíváncsiság.
Kérdésem az lenne, hogy nálatok is vannak ilyen tanárok, vagy csak minket áldott meg a sors ilyenekkel?
Ui.: 7.-esek vagyunk.
mármint az órán
Amúgy köszönöm a válaszokat!:)
Én sem szerettem, ha elolvasta a levelünket általános, és középiskolában, mert én is úgy éreztem, hogy nincs hozzá köze. Mondjuk nem háborodtam fel, ha mégis megtette, végül is ha jobban belegondolsz, ahhoz köze van, hogy mit csináltok órán, illetve ha gyanús (és most nem rád célzok) diákról van szó, aki esetleg pont valami nem neki valóról (spec drog, cigaretta, alkohol, bármi más) ír a levélben, így könnyen le lehet buktatni, ami az ő érdekét szolgálja.
Amennyiben szabad foglalkozást kaptatok, úgy már megint nem tudom, hogy egyáltalán a levelezés miért zavarta, hisz így az órát sem zavartátok, és magatokat sem a tanulásban, legjobb megoldás.
Hasonló helyzetben, ha én mondtam azt hogy azt csináltok, amit akartok, a levelet se vettem volna el.
Egy leendő tanár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!