Ha genetikus szeretnék lenni, melyik egyetemet válasszam?
Tizenegyedikes leszek. Minden álmom, hogy gyógyszerész vagy genetikus lehessek.
Anyát megkérdeztem, ő arra tippelt, hogy egy általános orvosi kart kell elvégeznem, és utána jön a szakosodás. A legjobb barátom pedig azt mondta, hogy általános biológia szak és szakosodás után lehetek genetikus.
Kedves Utolsó!
Akárhány ismerősöm csak van,aki biológiára jár,mint azt mondja,hogy az anyag szinte semmi.Azt hiszem,hogy aki az egyetem első félévében azt tanulja,amely tudással már rendelkeznie kéne,hiszen felvették - középiskolás biológia és kémia tananyag - az nem lesz jó kutató,mert hiába is volna esze,a többi lehúzza.A nővérem is hasonló területen végzett,igaz ő környezetmérnökin...Ő most munkát sem talál vele.Egy gimnazista tanárom genetikus volt,most középiskolai tanár..Egyik évfolyamtársam bioszra akart menni,mert érdekli a sejtbiosz,most orvosira megy mert az ismerősei ezt ajánlották.Engem is érdekelne a kutatás,ezért is megyek szeptembertől orvosira.
Szia!
A környezetmérnökivel nem csodálkozom, hogy nem talál állást, már bocsánat. De én nem is arról a szakról beszéltem, hanem a kutató biológusról. Én nem arra járok, hanem azon végeztem, már jó pár éve, sőt PhD-tam belőle, kutatok, tanítok. Átlátom a biológus és a környezettan képzést, és belelátok a kutatók, és az orvosegyetemen kutatók világába is valamennyire. Lehetsz orvosként is kutató, tény. De az orvosegyetemen orvosokat képeznek, nem kutatókat. Az pedig hogy a biológus képzés a középiskolás anyag ismétlése... persze, az az alap, anélkül nehéz lenne megérteni az egyetemi anyagot. (Ismét nem a környezetmérnökire gondolok, akiknél semmilyen követelmény nincs!)
Szíved joga orvosira menni, ahogy bárkinek, egy szóval sem mondom, hogy ne. Vitatkozni sem szeretnék senkivel. Annyit szerettem volna mondani a kérdezőnek, hogy biológusként is lehet belőle genetikus, jó genetikus, nemcsak orvosként. Nem fekete-fehér a világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!