Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van itt olyan aki 9. -be év...

Van itt olyan aki 9. -be év végén bukott matekból? (VÉLEMÉNYEKET)

Figyelt kérdés
Hát 15 éves fiú vagyok gimnazista(pontosan Petőfi gimi).Nem vagyok jó tanuló sose voltam az szinte mindenem kettes lett.Viszont matekból fél évkor és most év végén is meghúztak.Év végén majdnem átmentem csak az utolsó doga 1-es lett.Ebben az a fura h járok korrepetáló tanárhoz!Annyi szerencsém van h rendes a tanárom és azt mondta h mindent megesz h átengedjen és még a feladatokat is elküldte nekem.Nagyon félek h megbukok pedig nagyon jó társaságba vagyok és nem kívánkozom átmenni a Vattaiba.Csak most az egyszer sikerüljön és tanulni fogok!
2011. júl. 3. 21:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
24%
hát sok sikert
2011. júl. 3. 21:09
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ha mindenből kettes vagy, én nem nagyon erőltetném a gimi dolgot... Mármint járhatsz gimibe, csak kb semmit nem érsz el vele, mert továbbtanulni (főiskola, egyetem) valószínűleg nem akarsz, elhelyezkedni pedig egy gimnáziumi érettségivel kis eséllyel fogsz. Szóval lehet, h jobban járnál egy jó szakközéppel, ahol némi szakmai ismeret elsajátítása, és az érettségi megszerzése után -remélhetőleg- egy jó szakmád is lehetne.
2011. júl. 3. 21:13
 3/16 A kérdező kommentje:
Igen-igen mondták már h nem való nekem a gimi de a többi tantárgyat meg tudom tanulni(félév bizonyítja).De ezekkel nem foglalkozom mert ha átmegyek pótvizsgán nem fogom félvárról(vagy miről)venni.
2011. júl. 3. 21:17
 4/16 anonim ***** válasza:

Csak fogadd is meg a saját tanácsodat. Még most míg időben vagy. a 9. osztályt a kutya sem nézi.

Húzzál bele!

2011. júl. 3. 21:24
 5/16 A kérdező kommentje:
De ez micsoda h járok matektanárhoz meg is értem ott meg minden és mikor eljön a doga üresen adom be a lapot mert nem emlékszem semmire(azért nem mindig).
2011. júl. 3. 21:28
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert a matekot nem elég érteni, főleg, ha nem vagy egy született matek zseni (márpedig a leírásod alapján nem vagy az). Ha érted, az már jó, de otthon le kell ülni a kis seggedre, és gyakorolni, ha nem megy, még többet kell gyakorolni, anélkül ne csodálkozz, h nem megy...
2011. júl. 3. 21:31
 7/16 anonim ***** válasza:

90%-ra tudom hogy ki vagy! :D

amúgy tanulj, úgyis sikerülni fog, ha meg egész véletlen nem, akkor se dől össze a világ, nyugi.

2011. júl. 3. 21:34
 8/16 A kérdező kommentje:
Hát mondjuk gyakorolni nem szoktam tényleg csak ritkán.Mondjuk most nyári szünetben egyre többet gyakorlok.Am igen nem vok matek zseni és utálom is.
2011. júl. 3. 21:35
 9/16 A kérdező kommentje:

21:34

90%-ra tood h ki vok?

2011. júl. 3. 21:37
 10/16 anonim ***** válasza:

Én 9-ben megbuktam matekból. Azt az osztályt kétszer jártam. Hasonlóan voltam vele, mint te, a különtanárnál értettem a dolgot, de amikor órán elém került a dolgozat, hozzá se tudtam kezdeni.

Engem szivattak is rendesen a gimnáziumban, elmondtak minden hülyének (pedig humán tárgyakból végig 4-es és 5-ös között voltam), egyszer azt is a fejemhez vágták, hogy sose lesz érettségim.

Végül átmentem egy szakközépbe, csak akkor már eléggé el lett véve a kedvem a tanulástól, ezért tojtam rá magasról, onnan saját kérésemre 10. után átkerültem szakmunkásba, de az nem tetszett, így 18 évesen ott álltam érettségi és szakma nélkül. Akkor elmentem dolgozni, aztán estin végül leérettségiztem, méghozzá igen jó eredménnyel, 12. osztály végén tantestületi dicséretet is kaptam :) Azóta egyetemre járok. Bár matekból most se vagyok jó, nem is olyan szakra járok, ahol nagyon kellene :)

Na, csak azt akartam ezzel mondani, hogy 14-15 évesen én se voltam jó tanuló, egy viszonylag erős gimnáziumban, bár ott más gondok is voltak. 19 évesen viszont, amikor úgy döntöttem, hogy megcsinálom azt a hiányzó két évet, már egész máshogy álltam a tanuláshoz, valószínűleg akkorra nőtt be a fejem lágya, és kisujjból kiráztam szinte az egészet. Nem azt mondom, hogy te is csináld ezt, mert nyilván jobb lenne addigra már leérettségizni. Csak éppen lehet, hogy ahova te jársz, az nem a legmegfelelőbb hely neked. Nem tudom, mi fán terem az a Petőfi gimi, meg mi az a Vattai, azt se írtad, milyen városról van szó, szóval ez nekem nem mond semmit, de simán meglehet, hogy jobban járnál egy másik iskolával, ahol kicsit lazább a követelmény. Az érettségi mindenhol érettségi, a szükséges anyagot mindenhol meg lehet tanulni.

2011. júl. 3. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!