Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Akkor is érdemes lesz elmenni...

Akkor is érdemes lesz elmenni a főiskolai gólyatáborra, ha egy ismerősöm sem lesz ott?

Figyelt kérdés
persze, tudom, hogy miről szól, hogy megismerjük egymást, de egy kicsit biztos feszültnek érezném magam, mert nem hiszem, hogy lesznek nagyon olyanok, akik teljesen egyedül mennek. Ott meg nem nagyon szeretnék ráakaszkodni senkire.
2011. júl. 3. 11:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Amikor én mentem gólyatáborba én se ismertem senkit se. Az ott levők 95%-a nem ismert senkit se. Ez kb vagy fél óráig tartott mert az instruktorok olyan csapatjátékokat találtak ki, hogy elég hamar összerázódtunk.
2011. júl. 3. 11:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy emlékszem, hogy szinte alig volt valaki, akinek lett volna ismerőse. Ne aggódj, kapásból lesz olyan, akivel össze tudsz haverkodni.
2011. júl. 3. 11:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Én ismertem gólyatáborban több embert is. Volt évfolyam társak, egy volt osztálytárs is akadt köztük, de a szobabeosztást igyekeztek úgy megoldani, hogy az egy lakhelyről érkezők minél távolabb kerüljenek egymástól, illetve a szobatársak ne csapattársak legyenek a tábor alatt, ezzel is elősegítve azt, hogy egymással ismerkedjünk és ne a már megszokott, kialakult társaságok erősödjenek. Egyébként többnyire nem azért mennek a gólyák a táborba, hogy már a kialakított barátságokat erősítsék és velük bulizzanak, hanem hogy új ismerősöket szerezzenek stb. Nekem pl az ismerőseim más emeleten is voltak, így csak akkor futottunk össze véletlen, ha nagyon akartunk. A csapatomban egy embert ismertem látásból, a szobatársaimat még sosem láttam. Először velük ismerkedtem meg, utána csapattársakkal, majd egy kicsit a tágabb körben is.
2011. júl. 3. 11:35
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen.:) akkor már csak a pénztől függ, hogy megyek-e. és még valami: a kollégiumban az elhelyezés az hogy van? ha pl megismerkedek valakikkel akkor eldönthetjük, hogy mi 1 szobában akarunk lakni? és ha mondjuk nekem mindegy hogy kivel leszek, akkor csak úgy véletlenszerűen találják ki, hogy ki melyik szobában és kikkel lesznek?
2011. júl. 3. 12:38
 5/7 anonim ***** válasza:

Első, fő kérdésedre:

Akkor is érdemes. Én úgy mentem (ELTE BTK), hogy hiába tudtam, hogy egy volt gimis osztálytársam is ott lesz, egész más csoportokba soroltak be minket, nem sokat voltunk együtt, sőt..! Max. este odamentem hozzá, amikor zene, tánc volt és váltottunk pár szót. És közben derült ki, hogy jé, van még ismerősöm, akiről nem is tudtam.

Menj nyugodtan úgy, hogy nem ismersz senkit - a többiek is így lesznek ezzel. :)

Elég hamar összeismertetnek jópár emberrel, ők meg másokkal, és így tovább... ezen ne aggódj. Ez a lényege.

A második kérdésedre:

Egyetem- és kollégiumfüggő. Az pl. bizonyos, hogy az ELTE Kőrősi Csoma Kollégiumában megpróbálnak hasonló szakos illetőket összeválogatni. (Pl. van anglisztikás ismerősöm, aki egy másik anglisztikással és egy germanisztika-németessel lakik együtt, illetve két olaszos csoporttársam együtt lakik egy spanyolossal, így romanisztikások vannak együtt.) Mivel nem vagyok kollégista, nagyon nem látok bele. Más egyetemek kollégiumairól nem tudok.

2011. júl. 7. 17:26
 6/7 anonim ***** válasza:

Én egy kisvárosi fősulira járok, nálunk elég nagy a kolik kapacitása, így mindig akadnak szabad helyek. Ha a szobatársaddal nagyon nem jössz ki, mással meg kijönnél, akkor lehet csinálni cseréket, már ha az ő szobatársa is beleegyezik. Ha nagyon nem bírja valaki, akkor átrakhatják olyan szobába is, ahol van egy szabad hely, az ő döntése hogy akarja-e avagy sem!

Tavasszal lehet újra jelentkezni koliba (következő évre), illetve ekkora le lehet adni a különböző igényeket is. El lehet mondani, hogy te most inkább 4-es szobába akarsz menni, ezekkel az emberekkel, vagy 2-esbe vele... Mindenki igényeit nem tudják sajnos figyelembe venni, de igyekeznek úgy kialakítani a dolgokat, hogy az a hallgatóknak is kedvezzen. Az elsősöknél ilyen nem nagyon van, ők általában 3-as szobát kapnak és csönd, bár gólyatábor végén a koli felelős diáknak el lehetett mondani, hogy "én Xy-nal összehaverkodtam és szeretnék vele lakni" így a 3-asba együtt raknak titeket.

Ez persze egyetemenként és fősulinként változik, nyilván attól is függ milyen koliba jelentkezel. Ha egy nagy egyetemről van szó több "kicsi" kollégiummal, akkor általában karonként van külön kolesza az intézménynek. Te attól hogy bölcsésznek mész jelentkezhetsz közgázos koleszba is, de nyilván elég kicsi a valószínűsége, hogy ott találnak a saját szakodról embereket melléd. Elég sok mindentől függ ez, mindenesetre ha nagyon nem megy valakivel az együtt élés akkor is meg lehet oldani, nem kell megijedni.

2011. júl. 8. 14:04
 7/7 A kérdező kommentje:
rendben. köszönöm. egyébként az EKF-re jelentkeztem, nem sok kollégiuma van, de viszonylag sok férőhelyesek. hát mindegy majd lesz valahogy:)
2011. júl. 8. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!